Την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου είχαν η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου και ο τομεάρχης Εσωτερικών, Χρήστος Σπίρτζης κατά το διήμερο της επίσκεψης τους στην Π.Ε. Καβάλας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου. Όπως τόνισε, χρήσιμα συμπεράσματα προέκυψαν και από τις συναντήσεις με το δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη καθώς και με τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλα Κώστα Αντωνιάδη.

 

Στη διήμερη περιοδεία τους οι δύο πρώην υπουργοί συζήτησαν για τα κρίσιμα ζητήματα του τουρισμού και του επισιτισμού, κλάδοι οι οποίοι τόσο λόγω της πανδημικής κρίσης όσο και της απροθυμίας της κυβέρνησης να λάβει εμπροσθοβαρή και αποτελεσματικά μέτρα ενίσχυσης, μετρούν τις πληγές τους για  το φετινό καλοκαίρι. Τόσο ο κ. Αντώνης Μιτζάλης, όσο ο κ. Μάκης Κωνσταντινίδης επιβεβαίωσαν την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι δύο κλάδοι, τη βαθιά κρίση που επηρεάζει επιχειρήσεις και εργαζόμενους, προοικονομώντας τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. 

 

Η Κυβέρνηση αρνήθηκε να αξιοποιήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του προγράμματος #Μένουμε Όρθιοι, οι οποίες προέκυψαν από συσκέψεις με αρμόδιους φορείς. Θα επιμείνουμε να συνεισφέρουμε στο δημόσιο διάλογο και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο με συγκεκριμένες προτάσεις, έτοιμοι να συνεργαστούμε για το καλό του τουρισμού της Καβάλας, του Νέστου, του Παγγαίου, της Θάσου.

 

Σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις με τους αυτοδιοικητικούς, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την απένταξη αναπτυξιακών έργων των δήμων εξαιτίας της αντικατάστασης του επιτυχημένου, κατά κοινή ομολογία όλων των αυτοδιοικητικών παραγόντων της χώρας, προγράμματος Φιλόδημος Ι & ΙΙ με το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

 

"Ελπίζουμε, έστω και αργά, η κυβέρνηση να ακούσει την ολοένα και πιο έντονη ανησυχία των πολιτών και του επαγγελματικού κόσμου καθώς και του κόσμου του τουρισμού της περιοχής μας και να αλλάξει την αποτυχημένη συνταγή που ακολούθησε και ακολουθεί στην οικονομική της πολιτική τόσο από την έναρξη ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας όσο και κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού που οδηγεί τη χώρα σε μεγαλύτερο υφεσιακό τούνελ", επισημαίνει τέλος η κ. Ελευθεριάδου

 

 

 

Δείτε ένα απόσπασμα από την συνάντηση στο Επιμελητήριο