Ένα νέο βίντεο με ομορφιές του νομού Καβάλας από ψηλά, ανέβασε ο Σάββας Τσανουσίδης στην σελίδα του FromAbove στο facebook. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Αμμολόφων, της τεράστιας παραλίας του Δήμου Παγγαίου που συγκεντρώνει επισκέπτες από όλη τη βόρεια Ελλάδα. 

 

«Πετάμε πάνω από τα σμαραγδένια νερά των Αμμολόφων... Ανακαλύψτε την Καραϊβική της Βόρειας Ελλάδας... λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Καβάλας...

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

 

 

 

Οι Αμμόλοφοι βρίσκονται ακριβώς δίπλα στη Νέα Πέραμο, μόλις 14 χιλιόμετρα από την Καβάλα. Προτιμώνται από πολλούς Θεσσαλονικείς (140 χλμ - μόνο Εγνατία Οδός), από Σερραίους (70 χλμ) και Δραμινούς (40 χλμ) ενώ δεν είναι λίγοι και οι Θρακιώτες που έχουν ανακαλύψει τον «επίγειο παράδεισο» που βρίσκεται πολύ κοντά τους. 

 

Ανέκαθεν ήταν το ιδανικό σημείο για εκδρομή για τους Έλληνες αλλά την τελευταία δεκαετία η περιοχή γνωρίζει πολύ μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και όλο και περισσότεροι ξένοι επισκέπτες την εξερευνούν. 

 

Πρόκειται για τρεις κολπίσκους με μια οργανωμένη παραλία 3 χιλιομέτρων, με πολύ καθαρά νερά και ορισμένα από τα καλύτερα beach bar που μπορεί να βρει κανείς στη βόρεια Ελλάδα, με εύκολη στάθμευση. 

 

Η ευρύτερη περιοχή φημίζεται για το φαγητό της, το τσίπουρο και το κρασί και οι επιλογές μετά τη θάλασσα είναι αμέτρητες. 

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ