Λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων από τα μαζικά τεστ για την πανδημία στην Ξάνθη, η εικόνα που υπάρχει από την ανεπίσημη ενημέρωση δείχνει σχεδόν μηδενική καταγραφή στην πόλη της Ξάνθης αλλά προβληματισμό για το Δήμο Μύκης και το Δήμο Τοπείρου. 

Πιο αναλυτικά, στην πόλη της Ξάνθης τα κρούσματα  φέρεται πως είναι μόλις 2, αριθμός πρακτικά ασήμαντος σε σχέση με τα 2.500 δείγματα που ελήφθησαν. Στην περιοχή του Δήμου Μύκης, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι σίγουρα διπλάσιος και δημιουργεί προβληματισμό, ειδικά σε οικισμούς όπου καταγράφονται θετικά κρούσματα πάνω από το 20% των δειγμάτων.

Στο Δήμο Τοπείρου, φέρεται να υπάρχουν τουλάχιστον 5 θετικά κρούσματα, ανάμεσά τους μια εκπαιδευτικός και ένας δημοτικός σύμβουλος.

Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι επίσημα, και τα ακριβή στοιχεία συγκεντρώνονται από τους αρμόδιους παράγοντες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ανακοινωθούν αλλά και να βοηθήσουν τους αρμόδιους να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την ιχνηλάτηση και τον περιορισμό. Πάντως, η άνοδος κρουσμάτων που είχε παρατηρηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, και προκάλεσε την απόφαση για μαζικά τεστ, φαίνεται να επιβεβαιώνεται σε κάποιο βαθμό.

Ένας δεύτερος παράγοντας θα ληφθεί υπόψη είναι ότι στην πόλη της Ξάνθης, υπήρξε ποσοστό συμμετοχής που αγγίζει το 5% του πληθυσμού, σε αντίθεση με τους περιφερειακούς οικισμούς, όπου το ποσοστό κυμάνθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα.

 

 

10ος θάνατος από την πανδημία στην Ξάνθη​

Στο μεταξύ, μια 58χρονη γυναίκα, από την περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλευόταν προσβεβλημένο από τον κοροναϊό. 

 

Η άτυχη γυναίκα φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Αρχικά είχε νοσηλευτεί στη μονάδα COVID-19 αλλά η κατάσταση επιδεινώθηκε, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου τελικά έχασε τη μάχη. Οι νεκροί από την Ξάνθη, λόγω της πανδημίας, έχουν φτάσει του 10 και τα κρούσματα, μέχρι πρόσφατα αγγίζουν τα 85.

 

Πηγή: Xanthi2.gr