Από τη Δευτέρα τίθεται σε εφαρμογή η απόφαση του Οργανισμού Λιμένα για την, καθιερωμένη πλέον, μερική πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού. Φέτος η έναρξη ισχύος του μέτρου συμπίπτει με την ημέρα επαναλειτουργίας των χώρων εστίασης, μετά από ένα μεγάλο διάστημα κατά το οποίο ίσχυσαν τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού. 

 

Η πεζοδρόμηση της παραλιακής -και φέτος- θα ισχύει από τις 4 το απόγευμα καθημερινά και μέχρι το ξημέρωμα της επομένης και αφορά το τμήμα της παραλιακής από το Λιμεναρχείο έως το πάρκινγκ του ΝΟΚ. 

 

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ) για την απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων, αναφέρει τα εξής: 

 

Ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας γνωστοποιεί ότι, σύμφωνα με την υπ’ αρίθ. 1/7η /22-5-2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Εθν. Αντίστασης από την διασταύρωση με την οδό Αβέρωφ έως την διασταύρωση με την οδό Δαγκλή, για το χρονικό διάστημα από 25-5-2020 έως και 30-9-2020 για τις ώρες 16.00 έως 05.00 της επομένης ημέρας. 

 

 Η πρόσβαση για έκτακτες περιπτώσεις ανάγκης θα γίνεται από την οδό Μητροπολίτου Χρυσοστόμου.