Κανονικά, η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου από το Υπουργείο Παιδείας αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, αφού έχουν πλέον ολοκληρωθεί όλες οι δοκιμές. 

 

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου έγινε τηλεδιάσκεψη του Υπουργείου με τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν προετοιμασία του διδακτικού υλικού σε ηλεκτρονική μορφή. 

 

Η πρωτιά της Θάσου

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου, το Γενικό Λύκειο Λιμένα Θάσου ήταν το πρώτο σχολείο στο νομό Καβάλας που άρχισε τα online μαθήματα, με μια «πρεμιέρα» που κρίθηκε επιτυχής. 

 

Διδάχτηκαν εξ αποστάσεως τα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών, Ιστορίας και Μαθηματικών. Στο πρόγραμμα τηλε-εκπαίδευσης συμμετέχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στην Γ' Τάξη

 

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το λογισμικό που χρησιμοποιείται είναι της Cisco. Το KavalaNews.GR είχε δημοσιεύσει λεπτομέρειες σχετικά με τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν. ΔΕΙΤΕ περισσότερα ΕΔΩ

 

Ενθουσιάστηκαν οι μαθητές

Η διευθύντρια του ΓΕΛ Λιμένα, Αρετή Κώτση, ανέφερε ότι οι μαθητές που συμμετείχαν ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο νέο τρόπο διδασκαλίας. «Ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας και τους προτρέπουμε να ανταποκριθούν στην πρόσκληση των εκπαιδευτικών του σχολείου. Ας αξιοποιήσουν την δυνατότητα που τους παρέχεται προς όφελός τους!» είπε. 

 

Η πρώτη δοκιμή ήταν επιτυχής σε θέματα τεχνικά και διαδικαστικά, ωστόσο η συμμετοχή των μαθητών ήταν μικρή (περίπου το 1/3). Οι μαθητές και οι γονείς τους πρέπει να ενεργοποιηθούν για να έχουν υπόψιν ότι όσο κάποιοι απέχουν τόσο θα αυξάνεται ο ανταγωνισμός, αφού κάποιοι θα προχωρούν περισσότερο στην ύλη και τις επαναλήψεις. 

 

Η συγκινητική -άτυπη- πρωτιά της Καβάλας

Υπενθυμίζεται ότι πολύ πριν το Υπουργείο Παιδείας αναλάβει σχετική πρωτοβουλία και αρχίσει τις προετοιμασίες, ορισμένοι καθηγητές σχολείων της Καβάλας άρχισαν τα τηλε-μαθήματα με όποιο τρόπο είχαν, χωρίς να αφήσουν να χαθεί ούτε μία μέρα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τι έκαναν την πρώτη μέρα που είχαν κλείσει τα σχολεία.