Εκπαίδευση

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 17ου Νηπιαγωγείου Καβάλας συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning με το έργο «Parachute Games».

Στη Βουλή των εφήβων συμμετείχε την περίοδο 1-4 Ιουλίου 2024, ο μαθητής της Β΄Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Καβάλας, Αντώνης Φουντούκος.

Προκήρυξη υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α. για το σχολικό έτος 2024-25

Ερώτηση στη βουλή θέτει η Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Θρασκιά, σχετικά με την συγχώνευση 4 τάξεωνΔημοτικών Σχολείων.

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) διοργανώνει το 5ο Θερινό Πανεπιστήμιο Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 1 έως 5 Ιουλίου 2024.

Διακρατική Συνάντηση Erasmus+ στο 3ο ΓΕΛ Καβάλας για το Πρόγραμμα “Forest Fire Prevention”

Στην πρόθεση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για συγχωνεύσεις τμημάτων της Α και Β δημοτικού που αριθμούν λιγότερους από 25 μαθητές, αντιδρά η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜΘ.

Από σήμερα οι αιτήσεις για τις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ - Αμειβόμενη και ασφαλισμένη μαθητεία σε 37 ειδικότητες αιχμής

Στο δασάκι της Παναγούδας βρέθηκε το 17ο Νηπιαγωγείο Καβάλας, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Το ευρωπαϊκό etwinning πρόγραμμα GreenFluencer που υλοποιείται στο Δημοτικό Σχολείο Φιλίππων το 2023-24 παρότρυνε να εντοπίσει καινοτόμα προγράμματα με θέμα το περιβάλλον, ώστε οι μαθητές να κατακτήσουν την γνώσης με βιωματικό τρόπο.

Μία όμορφη εικαστική παρέμβαση ολοκληρώθηκε στον αύλειο χρόνο του Γυμνασίου Πρίνου τον Μάιο του 2024.

Μια διασκευή του τραγουδιού «Προσευχή» της Χαρούλας Αλεξίου δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές του Γυμνασίου Νέας Περάμου, υπό τη διδασκαλία της Μαρίας Σγουρίδου.

Τις ειδικότητες παράλληλου μηχανογραφικού για το 2024 – 2025 ανακοίνωσε η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) (πρώην ΙΕΚ) Καβάλας

2ο Μαθητικό Συνέδριο της Π.Ε. Καβάλας με τίτλο: «Η ιδιότητα του Μαθητή-Πολίτη μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων»

«Τι θα κάνω με τις εξετάσεις;» «Πότε θα προλάβω να διαβάσω;»

Το Γενικό Λύκειο Ελευθερούπολης συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus, και τρεις καθηγήτριες του Λυκείου ταξίδεψαν στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, προκειμένου να παρακολουθήσουν σεμινάριο με νέες μεθοδολογίες στη διδασκαλία».

Στον κινηματογράφο Απόλλωνα, στην Καβάλα, πραγματοποιήθηκε η απονομή πιστοποιήσεων και επαίνων στους μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών «Εστία»την Κυριακή 25 Μαΐου 2024.

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου, το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους, σχετικά με τον Παιδικό σταθμό Λιμένα Θάσου έστειλε η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου. 

Μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα χαρακτηρίζουν οι εκπαιδευτικοί, την ανταπόκριση των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Καβάλα και Θάσο στις εκλογές.

Ο Δήμος Καβάλας στήριξε το 2ο Μαθητικό Συνέδριο της Π.Ε. Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, στο αμφιθέατρο του ΔΠΘ (πρώην ΔΙΠΑΕ) Καβάλας.

Το 2ο Λύκειο Καβάλας στο πλαίσιο του προγράμματος  Accreditation Erasmus+  φιλοξένησε το πρότυπο Τεχνικό και Επαγγελματικό Λύκειο HTBLUVA Rankweil στο σχολείο, συγκεκριμένα 30  μαθητές μαζί με δύο συνοδούς εκπαιδευτικούς

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Energean συμμετέχει ως Χορηγός στον Σχολικό Μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση”

Πιστεύοντας ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, οι Γιατροί του Κόσμου παράρτημα Καβάλας συνεχίζουν το πρόγραμμα των επισκέψεων σε σχολεία του νομού για ενημέρωση.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας σε συνεργασία με τη δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός» διοργανώνουν τον 10ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, στη Ξάνθη στους χώρους του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το Φεστιβάλ ρομποτικής «FIRST® LEGO® League Expo» με την συμμετοχή 10 ομάδων Explore (παιδιά ηλικίας 6-10 ετών) και 2 ομάδες Discover (παιδιά ηλικίας 4-6 ετών).

«Έμαθα θα έρθει ο Μάριος Μάζαρης στην Καβάλα. Τι λες, πάμε;»

«Ζούμε ανάμεσα σε ιστορικά κτήρια. Ας τα φροντίσουμε» προτρέπει το 5ο Γυμνάσιο Καβάλας

Τα παιδιά των Α΄ και Β΄  τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Φιλίππων και Νηπιαγωγείου Δάτου-Πολύστυλου συμμετέχουν σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με θέμα «The life of the butterfly».

Σελίδες