Εκπαίδευση

Έφυγε από τη ζωή το μέλος της Ακαδημαϊκής Κοινότητας της Καβάλας για τρεις δεκαετίες, πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας, Δημήτριος Παπαδόπουλος.

Το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας υλοποιεί κατά τα σχολικά έτη 2022-2023 και 2023-2024 σχέδιο ευρωπαϊκής ανάπτυξης Erasmus+ με τίτλο «Δημιουργικοί Μαθητές Ενεργοί Πολίτες».

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμμετέχει σε πρόγραμμα: Erasmus+ με τίτλο: «Theatre – A common language to express ourselves»

Οι έμπειροι σύμβουλοι εισδοχής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα βρίσκονται στην Καβάλα την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 για δια ζώσης συναντήσεις...

Για τις αλλαγές στον «ακαδημαϊκό χάρτη» και την συγχωνεύσεις τμημάτων του ΔΠΘ στην Κομοτηνή και την απορρόφηση τμημάτων του ΔΙΠΑΕ από το ΔΠΘ εξέφρασε ανησυχίες κλιμάκιο του ΚΚΕ την την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023.

Την Καβάλα επισκέφθηκαν εκπαιδευτικοί από σχολεία της Γαλλίας και της Πολωνίας στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ στο οποί συμμετέχει το 1ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης.

Η συνέλευση του Τμήματος Πληροφορικής διαφωνεί κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος ενός μέλους ΔΕΠ με την ενδεχόμενη απορρόφηση των Τμημάτων των κόμβων Καβάλας και Δράμας του ΔΙΠΑΕ.

Την παραλαβή βεβαιώσεων παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ανακοίνωσε ο Δήμος Παγγαίου. 

Αναστάτωση και αντιδράσεις στους κόλπους των πανεπιστημιακών της Θεσσαλονίκης προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να... αφαιρέσει από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος επτά τμήματα σχολών σε Καβάλα και Δράμα

Διαθέσιμη είναι η νέα εφαρμογή "Εύδοξος" μέσω της οποίας οι προπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να ολοκληρώνουν τις διαδικασίες για τη δήλωση και παραλαβή των συγγραμμάτων

Mιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε ότι

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το Γυμνάσιο του Πρίνου Θάσου, στη Γερμανία. 

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμμετέχει σε πρόγραμμα με τίτλο: «Theatre – A common language to express ourselves».

Η Ευδοκία- Ελένη Δημητριάδου εκπρόσωπος του 1ου ΓΕΛ Καβάλας στη Βουλή των Εφήβων.

Ο Απόστολος Αγγελίδης εκπροσωπεί το 5ο Γενικό Λύκειο Καβάλας στη Βουλή των Ελλήνων, ως Έφηβος Βουλευτής.

Με αρκετά κενά εκπαιδευτικών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νομού Καβάλας ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά.

Παρατάθηκε η λήξη της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων για εγγραφές-επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) της ΔΥΠΑ

Ειδικότητα Βοηθού Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας θα λειτουργήσει το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023 στο ΔΙΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Διεθνές Σχολείο Κατάρτισης για το θαλάσσιο μακροφύκος Ulva στο ΙΝΑΛΕ / Το σιτάρι του μέλλοντος

Ανοιχτό προς το κοινό βιωματικό σεμινάριο για την ενσυνειδητότητα στην εκπαιδευτική πράξη από το 2ο ΓΕΛ Καβάλας.

Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 τα ονόματα για τις θέσεις των νέων διευθυντών στα σχολεία όλης της χώρας.

Ημερίδα με θέμα «Το Σχολείο Που Ονειρευόμαστε» πραγματοποίησε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ειδικού Δημοτικού Καβάλας την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023.

Το δημαρχείο του Δήμου Παγγαίου στην Ελευθερούπολη επισκέφθηκαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Νικήσιανης στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.

Τη συζήτηση με τη Ρεγγίνα Μακέδου έλαβαν σοβαρά υπόψη οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕΛ Χρυσούπολης.

Σελίδες