Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού. Κι ενώ είναι πλέον βέβαιο ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις σε Ξάνθη και Πάτρα, είναι αβέβαιο τι πρόκειται να συμβεί σε μικρότερες πόλεις και χωριά που έχουν καρναβάλι.

 

Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει νέο πανικό στον κόσμο και να έχει επιπλέον επιπτώσεις στην κάθε τοπική οικονομία

 

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου 2020: 

 

«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

 

Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την ακύρωση του καρναβαλιού στην Ελλάδα επικαλούμενος συστάσεις και το πλαίσιο γενικότερης προστασίας του πληθυσμού.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, αναβάλλονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη επικράτεια. Κατόπιν των ανωτέρω, ο Δήμος Καβάλας είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει στη ματαίωση όλων των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί τόσο στους πεζόδρομους της πόλης, για το διήμερο 28 και 29 Φεβρουαρίου, όσο και στην πόλη της Καβάλας και τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, για την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.            

 

Τρία κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – κανένας νεκρός

 

Τρία είναι πλέον τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

 

Το πρώτο κρούσμα είναι η 38χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, η οποία διαγνώσθηκε την Τετάρτη με τον κορονοϊό.

 

Το δεύτερο κρούσμα είναι ο ανήλικος γιος της 38χρονης.

 

Το τρίτο κρούσμα είναι μία άλλη γυναίκα, στην Αθήνα, η οποία επίσης είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.