Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα παραμείνει κλειστός ο κόμβος των Άσπρων Χωμάτων στην Εγνατία Οδό λόγω της συνέχισης των έργων κατασκευής πλευρικών διοδίων στην περιοχή μετά την απόφαση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που υπεγράφη χθες από τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας. Συνεπώς η ταλαιπωρία των οδηγών συνεχίζεται για δυο περίπου ακόμα μήνες. 

 

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας κ. Γιάννης Καραμανλής υπέγραψε χθες απόφαση με την οποία παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στον κόμβο της Εγνατίας Οδού «Άσπρα Χώματα» (νέο λιμάνι).

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

 Παρατείνουμε την ισχύ της απόφασης από 21 Ιουνίου 2019 η οποία αφορά τη λήψη περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας στον Α/Κ Άσπρων Χωμάτων της Εγνατίας Οδού για το χρονικό διάστημα έως 20 Δεκέμβρη 2019 με σκοπό την ολοκλήρωση των εργασιών που γίνονται στο σημείο σε δύο φάσεις ως ακολούθως: Α’ Φάση.

 

Στη διάρκεια των εργασιών θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων α) στην έξοδο της Εγνατίας οδού (για τα οχήματα που κινούνται από Ξάνθη προς Καβάλα) προς την Ε.Ο. Καβάλας- Ξάνθης και β) στην είσοδο της Εγνατίας οδού (για τα οχήματα που κινούνται προς Ξάνθη).

 

Τα οχήματα που κινούνται προς Καβάλα θα εξυπηρετούνται είτε μέσω του Α/Κ Χρυσούπολης, είτε μέσω του Α/Κ Αγίου Σίλα, κατά περίπτωση. Β’ Φάση.

 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Β’ Φάσης θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον συνδετήριο κλάδο από χ/θ 477+754 έως τη χ/θ 477+925 της Εγνατίας Οδού που υφίστανται προ του Α/Κ Άσπρων Χωμάτων και εξυπηρετεί οχήματα που κινούνται από Καβάλα προς Ξάνθη.

 

Τα οχήματα που κινούνται προς Ξάνθη θα εισέρχονται στην Εγνατία οδό μέσω του Α/Κ Άσπρων Χωμάτων όπου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της Α’ Φάσης.