Ο οργανισμός της Πυθίας ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το εγκεκριμένο πρόγραμμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο ‘’EVS – Cultural Heritage’’ στα πλαίσια του Erasmus +, κατά τη διάρκεια του οποίου δύο εθελοντές από την Γερμανία και την Ισπανία πέρασαν του τελευταίους επτά μήνες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου. Στόχος του προγράμματος ήταν η  επαφή των εθελοντών με την ιστορία και την πολιτισμική κληρονομιά του Δήμου μας. 

 

Ήταν μεγάλη μας τιμή, το γεγονός ότι ο αξιότιμος δήμαρχος του Δήμου Παγγαίου Κ. Φίλιππος Αναστασιάδης,  απένειμε ο ίδιος τα πιστοποιητικά συμμετοχής των δύο εθελοντών (Youthpass) αλλά και οι ίδιοι οι εθελοντές παρέδωσαν προσωπικά στον Κ. Δήμαρχο ένα εγχειρίδιο με όλο το υλικό που συγκέντρωσαν για την περιοχή του δήμου Παγγαίου κατά την διαμονή τους εδώ.

 

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι δύο εθελοντές συμμετείχαν όλο αυτό το διάστημα σε όλες της δράσεις της Πυθίας, πάντοτε με στόχο να γνωρίσουν την ελληνική ιστορία και κατόπιν να προάγουν και οι ίδιοι την ελληνική κουλτούρα και τον ελληνικό πολιτισμό στον τόπο τους. Ευχόμαστε η διαμονή τους εδώ και όλη αυτή η εμπειρία να  τους ανοίξει νέους ορίζοντες και τους ευχόμαστε θερμά κάθε επιτυχία.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον αξιότιμο Δήμαρχο Κ. Φίλιππο Αναστασιάδη καθώς και τον Δήμο Παγγαίου για την θερμή υποστήριξη τους στο έργο μας.

(δελτίο Τύπου)