Αλεξανδρούπολη

Τρεις Έλληνες συνελήφθησαν και ένας αλλοδαπός αναζητείται, μετά την καταγγελία ότι κρατούν παρά τη θέλησή της μία αλλοδαπή γυναίκα και της αφαίρεσαν την ταυτότητά της για να μην φύγει.

Την Παρασκευή (19/04), θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη, σύνοδος πρυτάνεων πανεπιστημίων, με τη παρουσία του υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη. 

Ανάστατοι είναι οι γονείς παιδιών Βρεφονηπιακού Σταθμού της Αλεξανδρούπολης, από την συμπεριφορά στα μικρά παιδιά ηλικίας 3 χρόνων, μιας από τις Βρεφονηπιοκόμους.

Ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, τόνισε πως η πόλη της Αλεξανδρούπολης και η ευρύτερη περιοχή είναι υψίστης προτεραιότητας γεωστρατηγικά, κατά την παρουσία του στο δεύτερο East Macedonia Thrace Forum, που διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη από τη City Hub Events.

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη, είχε στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Τέσσερα βήματα απομένουν ως την εμπορική λειτουργία για τον πρώτο πλωτό τερματικό σταθμό επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου της χώρας που θα λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη από την Gastrade.

Η μεταφόρτωση των περίπου 151.000 κ.μ. LNG από το καταπλέον πλοίο στις δεξαμενές του πλωτού σταθμού εκτιμάται ότι θα αρχίσει την Κυριακή.

Ένα ταξίδι και ένα αφιέρωμα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έκανε το

Ένα βήμα πριν την υλοποίησή του και την έναρξη της οριστικής του εμπορικής λειτουργίας είναι το έργο της μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη που έβαλε την περιοχή στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και έφερε στην επιφάνεια το γεωστρατηγικό πλεονέκτημα του Έβρου.

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για τους ασθενείς που ήρθαν στο νοσοκομείο από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης την Τρίτη (22/08).

Κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας, το μεσημέρι της Τρίτης (22/08) το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής», που μετέφερε ασθενείς από την Αλεξανδρούπολη μετά την εκκένωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης.

Η Σαμοθράκη στερήθηκε πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» λόγω της εκκένωσης του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Το πλοίο μετέφερε ασθενείς στην Καβάλα.

Τα ασθενοφόρα που θα παραλάβουν τους ασθενείς από το «Αδαμάντιος Κοραής» συγκεντρώνονται αυτή την ώρα στο λιμάνι της Καβάλας.

Στις 4 παρά σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» στο οποίο από τα ξημερώματα έχουν μεταφερθεί περίπου 90 ασθενείς μετά την εκκένωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Στις 03:40 τα ξημερώματα έφτασαν στο Νοσοκομείο της Καβάλας με τα ασθενοφόρα 11 τελικά νεογνά από το Π.Γ.Ν Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Χρήστο Νικολαΐδη, εκκενώνεται για προληπτικούς λόγους το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης το βράδυ της Δευτέρας (21/08).

Τρία πυροσβεστικά οχήματα, δύο από την Καβάλα και το ένα από την Ελευθερούπολη αναχώρησαν το βράδυ του Σαββάτου 19 Αυγούστου για την Αλεξανδρούπολη όπου μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά από το πρωί.

Μεγάλη είναι η αύξηση των γλάρων τα τελευταία χρόνια στην Καβάλα και σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με την Αλεξανδρούπολη ειδικά, να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα το τελευταίο διάστημα.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 8:30 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στην Εγνατία Οδό στο κομμάτι από Κομοτηνή προς Αλεξανδρούπολη λίγο πριν τον κόμβο της Μέστης μετά από τη μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων.

Με 34 μετάλλια στις αποσκευές του, επέστρεψε ο ΝΟΘΑ Καβάλας από τους κολυμβητικούς αγώνες “Φάρος Junior 2023” που διεξήχθησαν το Σάββατο (08/04) στην Αλεξανδρούπολη.

Βασικός τροφοδότης της οικονομίας και για όλες τις εποχές του χρόνου, ο τουρισμός πόλεων (city break) αναδεικνύεται δυνατό χαρτί για πολλούς προορισμούς που επενδύουν σε αυτόν ενώ όπως φαίνεται η χώρα μας διαθέτει ουκ ολίγες επιλογές.

Πανικός επικράτησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα την Κυριακή (25/12) στο πάρκινγκ του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης. 

Η δημιουργία μιας δεύτερης πλωτής μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου έχει δρομολογηθεί να κατασκευαστεί στη Θράκη και μάλιστα από την Gastrade που ήδη υλοποιεί το πρότζεκτ της μονάδας στην Αλεξανδρούπολη

Διαψεύδει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης ότι χτύπησε γυναίκα κτηματομεσίτρια μέσα στο Επιμελητήριο Έβρου στη διάρκεια συνάντησης.

Την Καβάλα επισκέπτεται ομάδα Αμερικανών μεσιτών ακινήτων, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιούν σε συγκεκριμένες ελληνικές πόλεις.

Μηδενίζει σήμερα ο χρόνος για το διαγωνισμό πώλησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Οι προσφορές αποσφραγίζονται σήμερα το απόγευμα.

Η έντονη αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη έχει δώσει πνοή σε μία σειρά από κλάδους της οικονομικής ζωής της πόλης.

Σελίδες