Πετρέλαια Καβάλας

Κάλεσμα να βρεθούν οι εργαζόμενοι στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας την Πέμπτη (21/03), έκανε η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας, έτσι ώστε να στηρίξουν τους εργαζομένους των Πετρελαίων της Καβάλας.

Όλα τα Σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, τα κόμματα, τους φορείς και τους πολίτες της Καβάλας καλούν για στήριξη και συμπαράσταση οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια Καβάλας.

Την Τρίτη (27/02) γνωστοποιήθηκαν κάποιες αποφάσεις για τις απολύσεις στα Πετρέλαια της Καβάλας.

Με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νέα Αριστερά, Νάσο Ηλιόπουλο, είχαν σωματεία εργαζομένων των πετρελαίων και των λιπασμάτων στην Καβάλα.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει τις ερωτήσεις που έθεσε στην κυβέρνηση για την επιστροφή των εργαζομένων που απολύθηκαν από τα πετρέλαια της Καβάλας, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει την εκταμίευση δανείου με κρατικές εγγυήσεις από την Energean.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και απαντά στις δηλώσεις του Μακάριου Λαζαρίδη που ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κλείσει τα Πετρέλαια Καβάλας εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η υποψήφια βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου απάντησε με ανάρτηση της στον Μακάριο Λαζαρίδη που ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κλείσει τα πετρέλαια του Πρίνου.

Δεν ξεχνούν οι 300 εργαζόμενοι στην Καβάλα που έχουν απολυθεί από τα πετρέλαια και τα Λιπάσματα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άνοιξε τον δρόμο των ομαδικών απολύσεων.

Την «απελπιστική», όπως την χαρακτήρισαν, κατάσταση που βιώνουν, κατήγγειλαν 4 εργαζόμενοι από τη Ρουμανία που απασχολούνται στις εργασίες τοποθέτησης της εξέδρας «Λ» στο κοίτασμα «Ε» στο Πρίνο της Καβάλας, σε Μέσο Ενημέρωσης της Ρουμανίας.

Με ανακοίνωση του το ΚΚΕ Καβάλας τονίζει την στήριξη του στους εργαζόμενους των πετρελαίων, μετά και τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Καβάλας που ουσιαστικά ακυρώνει το λόγο για τον οποίο η εταιρεία είχε απολύσει τους 190 εργαζόμενους.

Το Πρωτοδικείο Καβάλας σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου έκρινε ότι η επίσχεση στην οποία βρίσκονται από την 1/1/22 είναι νόμιμη.

Συνδέει το τραγικό συμβάν με ατύχημα στο εργοστάσιο στη Νέα Καρβάλη, επισημαίνοντας πως η επίσχεση τους είχε να κάνει με διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζόμενων.

Σωματεία εργαζομένων, συνταξιούχων και όχι μόνο εξέδωσαν ανακοίνωση κάνοντας κάλεσμα προς όλους να βρεθούν την Τρίτη (28/02) στα δικαστήρια της Καβάλας έτσι ώστε να στηρίξουν τους εργαζόμενους στα πετρέλαια στην εκδίκαση των υποθέσεων τους.

Τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους που απολύθηκαν από τα πετρέλαια της Καβάλας εξέφρασαν το πρωί της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου, σωματεία εργαζομένων, ΑΔΕΔΥ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο η δίκη για τις απολύσεις των μελών του Σωματείου Εργαζομένων στα πετρέλαια που επρόκειτο να γίνει την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στο Πρωτοδικείο Καβάλας.

«Η Ενεργειακή παραβιάζει τη σύμβαση παραχώρησης, με την ανοχή της Κυβέρνησης» τονίζει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου.

Απαντήσεις σχετικά με τα αίτια της έκρηξης και της φωτιάς που σημειώθηκε στις 9 Απριλίου στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Energean στη Νέα Καρβάλη, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κύρωση της έκτης τροποποίησης της από 23 Νοεμβρίου 1999 Σύμβασης περί εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού Πελάγους που έχει καταρτιστεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Αναδόχων εταιρειών, σύμφωνα με τον βουλευτή Λεωνίδα Στολτίδη.

Την άμεση επιστροφή των εργαζομένων στις δουλειές τους οι οποίοι απολύθηκαν από τα λιπάσματα και τα πετρέλαια ζήτησε από την κεντρική πλατεία της Καβάλας όπου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 14 Μαΐου ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

«Η Καβάλα, αυτή η πόλη των αγώνων έγινε συνώνυμο της εργασιακής εκμε

Την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις χερσαίες εγκαταστάσεις της «Energean» καθώς και την κατεπείγουσα ανάγκη

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Ενέργειας καταθέτουν βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα την φωτιά που ξέσπασε στα Πετρέλαια Καβάλας (δες

«Ήρθατε στην πόλη των ομαδικών απολύσεων».

«Tο Σωματείο μας νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους συνδράμαν για την ομαλή διεξαγωγή της ημερίδας «η Καβάλα μπροστά στην ανάπτυξη ή την φτωχοποίηση της», τη

«Το πόρισμα του υπουργείου δεν μιλούσε γενικά και αόριστα για τις εγκαταστάσεις όπως λέει η εταιρεία αλλά φωτογράφιζε τη δεξαμενή που πήρε φωτιά», λέει στον KavalaNews 102.8 ο δικηγόρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας και αντιδήμαρχος, Λεωνίδας Παππάς. 

«Το πόρισμα του υπουργείου έλεγε ότι η δεξαμενή που πήρε φωτιά είχε αρκετά προβλήματα και υποδείκνυε να ελεγχθεί η στατικότητα της» λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα Πετρέλαια Μανώλης Κελαϊδάκης. 

«Η έρευνα που θα γίνει θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα» λέει στον KavalaNews 102,8 ο εκπρόσωπος Τύπου της Energean, Σωτήρης Χιωτάκης σε δηλώσεις του στον απόηχο της πυρκαγιάς σε δεξαμενή των πετρελαίων, αφήνοντας να εννοηθεί ακόμα και αυτό της δολιοφθοράς. 

Εμμένει στην αρχική του δήλωση ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης σχετικά με το ότι η Ενεργειακή δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των ανθρώπων (δες ΕΔΩ) μετά την φωτιά που προκλήθηκε σε δεξαμενή στα Πετρέλαια Καβάλας. 

«Το Σάββατο (9/4) το βράδυ, εκδηλώθηκε μεγάλη σε έκταση και διάρκεια φωτιά σε δεξαμενή των Εγκαταστάσεων Πετρελαίων Καβάλας και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν με

Σελίδες