«Ήρθατε στην πόλη των ομαδικών απολύσεων». Με αυτή τη φράση υποδέχθηκαν στην Καβάλα τον Ανδρέα Λοβέρδο εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομένων στα Πετρέλαια και Λιπάσματα Καβάλας.

 

Με εκπροσώπους των Σωματείων Εργαζομένων σε Πετρέλαια και Λιπάσματα Καβάλας συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (12/4) ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας. 

 

Ο κ. Λοβέρδος βρίσκεται στην πόλη στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του ενόψει του συνεδρίου του κόμματος.

 

Αρχικά, ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Πετρέλαια Μανώλης Κελαϊδάκης του έκανε μία σύντομη αναδρομή στην πρόσφατη ιστορία των Πετρελαίων, ενώ τον ενημέρωσε για τις απολύσεις και για την φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου το Σάββατο (δες ΕΔΩ). 

 

Όπως είπε ο κ. Κελαϊδάκης: «πρέπει να αναδειχθούν τα κενά στην ασφάλεια και να συνεχιστεί η παραγωγική δραστηριότητα με το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό». 

 

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος είπε ότι: 

 

«Το κόμμα που ανήκω έχει παραδοσιακή σχέση με την επιχείρηση. Την έχει στηρίξει στα δύσκολα χρόνια της.

 

Όπως μου εξηγήθηκε υπάρχει μία άδικη συμπεριφορά από την πλευρά της εργοδοσίας που δεν έχει να κάνει μόνο με τους ανθρώπους και τα εισοδήματά τους, αλλά και με θέματα ασφάλειας όπως προέκυψε πριν από λίγες μέρες. 

 

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ετοιμάζει κοινοβουλευτική παρέμβαση εντός των επόμενων ημερών». 

 

 

 

Στη συνέχεια ο κ. Λοβέρδος είχε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας, με τον πρόεδρο του Σωματείου Νίκο Βογιατζίδη να σημειώνει πως: «Ήρθατε στην πόλη των ομαδικών απολύσεων». 

 

Στις παραπάνω συναντήσεις παρόντες ήταν ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής στην Καβάλα, Ιορδάνης Χοροζίδης και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής.