Η υποψήφια βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου απάντησε με ανάρτηση της στον Μακάριο Λαζαρίδη που ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κλείσει τα πετρέλαια του Πρίνου.

 

Αναλυτικά η κ. Ελευθεριάδου αναφέρει τα εξής:

 

“Πρώτον, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρεται ότι όπου υπάρχουν επιχειρήσεις, που το 2019 δόθηκαν οικόπεδα έρευνας και εκμετάλλευσης και δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα ή δεν έχει βρεθεί πετρέλαιο οι άδειες δεν θα ανανεωθούν (πχ Νότια Κρήτη, Δυτικό Ιόνιο). Αυτό δεν ισχύει για εγκατεστημένες επιχειρήσεις και μάλιστα παραγωγικές όπως η Energean Oil. 

 

Δεύτερον, όπως ξέρει πολύ καλά ο κ. Λαζαρίδης, ο Πρίνος δεν παράγει πετρέλαιο εδώ και ενάμιση χρόνο, ενώ έχει απολύσει όλους τους εργαζόμενους και έχει πάρει δάνειο με την εγγύηση του ελληνικού Δημόσιου 100 εκ. ευρώ. 

 

Η εργοδοτική αυτή ασυδοσία συντελείται με την στήριξη της ΝΔ και των κυβερνητικών βουλευτών και μάλιστα εις βάρος όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και του Δημοσίου και της ευρύτερης περιοχής. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα επαναφέρουμε την εργασιακή και επιχειρηματική νομιμότητα στα Πετρέλαια Καβάλας. Η ΝΔ τι δεσμεύεται ότι θα πράξει;;;

 

Τρίτον, αφού ξαναδιαβάσει ο κ. Λαζαρίδης πιο προσεκτικά το πρόγραμμα μας, τον καλώ σε debate, -όποτε και σε όποιο κανάλι θέλει,και ας«κάψουμε» μία τηλεοπτική εμφάνιση μας-, για να μιλήσουμε για τα πετρέλαια και για τα άλλα μεγάλα ανοιχτά θέματα της περιοχής μας,για τα οποία ο ίδιος και η ΝΔ δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Ας το τολμήσει … τον προσκαλώ.”

 

 

To πρωί της Τετάρτης (03/05) ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος μίλησε για το θέμα των Πετρελαίων Καβάλας στο KavalaNews.GR και τον Τάσο Αποστολίδη.

 

Δείτε αναλυτικά τι ανέφερε ΕΔΩ.