γενοκτονία Ποντίων

Για να τιμήσουν την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, οι μαθητές του Δημοτικού σχολείο Κεχροκάμπου, δημιούργησαν ένα μοναδικό συρμάτινο δέντρο το Ροδάφνον, το δέντρο της μνήμης.

Με συμμετοχή ποντιακών σωματείων του Δήμου Καβάλας και παρουσία των θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 19 Μαΐου 2024 οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ποντιακά σωματεία της Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, διοργάνωσαν εκδήλωση για να τιμήσουν τη μνήμη όσων χάθηκαν στη γενοκτονία των Ποντίων, το απόγευμα της Πέμπτης (16/05).

Ποντιακά σωματεία της Καβάλας σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας, διοργάνωσαν εκδήλωση γ

Την Κυριακή 19 Μαΐου, η Καβάλα θα τιμήσει την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος.

Η υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου και οι υποψήφιοι βουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία Ειρήνη Βρανά, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου και Γιάννης Πασχαλίδης βρέθηκαν στις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων στη Χρυσούπολη την Κυριακή (15/05).

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με ανακοίνωση της ενημερώνει για τις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στις 14 Μαΐου.

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 22 Μαΐου 2022, οι εκδηλώσε

Έναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκε ο Καβαλιώτης Χρόνης Μυλωνάς, για να μνημονεύσει τα 100

«Όταν η 19η Μαΐου πάψει να είναι ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων και αναγνωριστεί ως

Τιμούμε σήμερα τους Έλληνες του Πόντου που σφαγιάστηκαν, βασανίστηκαν, υποχρεώθηκαν σε πορείες θανάτου, έχασαν την περιουσία τους, ξεριζώθηκαν. Η σφαγή περισσοτέρων από 353.000 Ελλήνων του Πόντου συνιστά ένα στυγνό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το οποίο έναν αιώνα μετά παραμένει ατιμώρητο.

Ο Καβαλιώτης Χρόνης Μυλωνάς έρχετα

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (23/5) στο μνημείο του «Ακρίτα του Πόντου», στην Κα

Ο Δήμος Καβάλας, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του Ποντίων, παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021, στην πρόσοψη της Δημοτικής Καπναποθήκης, πλούσιο φωτογραφικό και οπτικό υ

Με μία λιτή τελετή, εξαιτίας των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, στο άγαλμα του Ακρίτα του Πόντου, οι Πόντιοι της Καβάλας, το απόγευμα της Τετάρτης (19/5), τίμησαν την ημέρα τη Γενοκτονίας

Με τη δημιουργία ενός βίντεο, η Νεολαία του Συλλόγου Ποντίων Νέστου τιμά τα θύματα της Γενοκτονίας. 

 

102 χρόνια από την τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Πολιτικοί και φορείς της Καβάλας στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την ημέρα μνήμης.

 

Η trackers μία ομάδα νέων, που διαθέτουν το δικό τους κανάλι στο youtube τίμησαν με τον δικό τους τρόπο τα θύματα της Γενοκτονίας του Πόντου, χορεύοντας στο Φρούριο της Καβάλας. 

 

Από τη σημερινή κατάθεση στεφάνων στο μνημείο "Ακρίτας του Πόντου".  Δεν ξεχνούμε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τους χιλιάδες ξενιτεμένους, τον πόνο των ανθρώπων, τους διωγμούς.

 Οι λυράρηδες του Συλλόγου Ποντίων Νέστου Γερμανίδης Κυριάκος και Κοργιανίδης Παναγιώτης συνόδεψαν την εκδήλωση η οποία λόγω των συνθηκών πραγματοποιήθηκε με λιτό τρόπο καθώς και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται ευρέως στις σφαγές και τους εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων και των εθνικιστών του Κεμάλ κατά την περίοδο 1914-1923.

Ο Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας σας καλεί να παρακολουθήσετε την Παρασκευή 24 Μαίου 2019 και ώρα 20:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας Καβάλας <<Γ.Παυλίδης>> την θεατρική παράσταση <<ΧΩΜΑΝ ΤΕΜΟΝ>>.

100 χρόνια από την γενοκτονία των Ποντίων. Χιλιάδες Ελλήνων έχασαν τη ζωή τους, άλλοι τόσοι εκτοπίστηκαν. Σφαγές, βιασμοί, καταστροφή περιουσιών. Έφτασαν στην Ελλάδα όπου πολλοί από αυτούς ζούσαν σε άθλιες συνθήκες

Σελίδες