Ποντιακά σωματεία της Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, διοργάνωσαν εκδήλωση για να τιμήσουν τη μνήμη όσων χάθηκαν στη γενοκτονία των Ποντίων, το απόγευμα της Πέμπτης (16/05).

 

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση ΕΔΩ.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

“Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου 2024 οι εκδηλώσεις των ποντιακών σωματείων του Δήμου Καβάλας, υπό τον γενικό τίτλο "Ημέρες Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού", επ' αφορμή της μαύρης επετείου εξόντωσης 353.000 Ελλήνων του Πόντου.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, με κε περιελάμβανε τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας, στο μνημείο του Ακρίτα του Πόντου, λαμπαδηδρομία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και την παρουσίαση θεατρικών δρώμενων, με αναφορά στα γεγονότα της εν λόγω Γενοκτονίας. 

 

Στις παραπάνω εκδηλώσεις των ποντιακών σωματείων του Δήμου Καβάλας παρέστησαν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης, Δημήτρης Κιρμικίρογλου, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Πασχαλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜΘ, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδικών Σταθμών, Ανέστης Δημητριάδης και πλήθος κόσμου.

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

  • Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας 
  • Σύλλογος Ποντίων Νέας Καρβάλης - Λεύκης 
  • Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών ΤΕΙ Καβάλας 
  • Αρμενική Κοινότητα Καβάλας 

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  • Συντονίστρια: Σοφία Νεοχωρίτου 
  • Αφήγηση: Βασίλης Βεργόπουλος 

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 

 

Φωτογραφίες: Κώστας Σαραϊδάρης”