Ερατεινό

Την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου ε.ε. πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου Ιστορίας του Ερατεινού (Νέστου), που εκπόνησε ο κ. Κουσκουράς Σοφοκλής συνταξιούχος δάσκαλος, κάτοικος αυτού χωριού. Μία πολυετής έρευνα και εργασία, που κάλυψε όλες τις πτυχές, της πολυσύνθετης Ιστορίας του χωριού.

Καθαρό και χωρίς ενδείξεις ρύπανσης είναι το νερό στο κανάλι του Ερατεινού σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη.

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση”, κάνοντας εκ νέου ερωτήσεις προς τη διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ, για το αν υπάρχει ρύπανση στο Ερατεινό.

“Έλαβα τη διαβεβαίωση όχι απλά για την μη ύπαρξη προβλήματος αλλά και για τους συχνούς ελέγχους που πραγματοποιούνται καθώς και την απόλυτη ασφάλεια και υψηλή ποιότητα των φρούτων και λαχανικών που καλλιεργούνται”, αναφέρει σε δήλωση του, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Χρήστου Μέτιου, Παύλος Ζησίμου, απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση της παράταξης Τοψίδη που αναφέρει πως υπάρχει ρύπανση εδάφους και υδάτων στο Ερατεινό.

Η “Περιφερειακή Σύνθεση”, διά του περιφερειακού συμβούλου Καβάλας Θεόδωρου Μαρκόπουλου, αναδεικνύει προβλήματα ρύπανσης υδάτων και εδάφους στο Ερατεινό του Δήμου Νέστου.

«Έπεσαν» οι υπογραφές για τις συνδέσεις αποχέτευσης σε Γραβούνα, Χρυ

Σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε από το Εφετείο Θράκης η ψευτογιατρός από την Θεσσαλονίκη η οποία

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει το Σάββατο 13 Μαρτίου ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης "Η Αγάπη". Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τις 09:30 πμ έως και τις 14:00 μμ στη Νέα Καρυά στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Καρυάς "Πινελιές Ζωής". 

Στο χέρσο αγρόκτημα πέντε στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται στο γεωθερμικό πεδίο στην Χρυσούπολη, πολύ σύντομα, αγρότες της περιοχή με τη συνδρομή εξειδικευμένων γεωπόνων και ερευνητών, θα καλλιεργούν μία σειρά από προϊόντα για ερευνητικούς σκοπούς, τόσο σε ανοιχτά χωράφια με συμβατικό τρόπο, όσο και σε θερμοκηπιακές συνθήκες με χρήση γεωθερμίας.

 

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της εγκατάστασης θερμοκηπίων που αναμένεται να λειτουργήσει στο Ερατεινό του Δήμου Νέστου. Η επένδυση η οποία είναι η πρώτη που θα χρησιμοποιήσει το γεωθερμικό πεδίο στην περιοχή του Ερατεινού είναι μια μονάδα με θερμοκήπια που θα καλλιεργεί καλλωπιστικά φυτά και υλοποιήθηκε από την ελληνογερμανική θυγατρική της γερµανικής Selecta-One, που δραστηριοποιείται επάνω στον συγκεκριμένο τομέα.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δοκιμαστική πρώτη άντληση ζεστού νερού στο γεωθερμικό πεδίο Ερατεινού την περασμένη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, παρουσία του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου καθώς

Απαντήσεις στα όσα αναφέρει η παράταξη του Περικλή Αμπεριάδη από τον Δήμο Νέστου σχετικά με το αρδευτικό έργο στην περιοχή του Ερατεινού δίνει ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος αντικρούοντας τα επιχειρήματα που υποστηρίχθηκαν. Η ανακοίνωση Μαρκόπουλου καταλήγει στο ότι είναι αργά για να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στο έργο... 

Για ένα αρδευτικό δίκτυο που κόστισε 11 εκατομμύρια ευρώ και το οποίο είναι παλιάς τεχνολογίας, σχεδιασμού του 1986 και το οποίο θυμίζει υδραγωγεία… Ρωμαϊκού τύπου και τεχνοτροπίας, κάνει λόγο η παράταξη «Δύναμη Πολιτών Νέστου» του Περικλή Αμπεριάδη, υποστηρίζοντας ότι το κόστος του έργου είναι μέχρι και διπλάσιο από ένα αντίστοιχο έργο που θα κατασκευαζόταν υπόγειο με κλειστούς αγωγούς και υπό πίεση…