Σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε από το Εφετείο Θράκης η ψευτογιατρός από την Θεσσαλονίκη η οποία εκμεταλλευόμενη την απόγνωση ανθρώπων που ψάχνουν απεγνωσμένα μια θεραπεία κατά του καρκίνου, εξαπατούσε ασθενείς. 

 

Η απάτη αποκαλύφθηκε, μετά από πολλές καταγγελίες, ωστόσο αυτή που πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης αφορά τη σύζυγο του Τάσου Αποστολίδη από το Ερατεινό Καβάλας.

 

Η περιπέτειά τους άρχισε τον Μάιο του 2016 όταν γίνεται διάγνωση καρκίνου του μαστού. Τότε η φίλη και κουμπάρα τους, που έχει παρουσιαστεί ως ιατροδικαστής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνει να λάβουν το δυσεύρετο κοκτέιλ χημειοθεραπείας που θα «έσωζε» τη ζωή της (δες ΕΔΩ). 

 

Η πρώην δημοτική σύμβουλος που παρουσιαζόταν σαν ιατροδικαστής με το πρόσχημα της γνωριμίας με εξιδεικευμένους άλλους γιατρούς και κέντρα, υποσχόταν σε καρκινοπαθείς «ενδεδειγμένα» φάρμακα, με το αζημίωτο

 

Η κομπογιαννίτισα δεν δίσταζε μάλιστα να μπαίνει στα νοσοκομεία, όπως το ΑΧΕΠΑ, και να βγάζει φωτογραφίες φορώντας την ποδιά χαρτιού μαζί με τους ασθενείς. 

 

Η δράση της εκτείνεται σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα.

 

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ο Τάσος Αποστολίδης, σύζυγος ασθενούς που εξαπατήθηκε και κουμπάρος της ψευτογιατρού, ο οποίος και την κατήγγειλε, σημείωσε πως όταν η σύζυγός του αρρώστησε το 2016, η υποτιθέμενη γιατρός εμφανίστηκε και έταξε γρήγορη νοσηλεία και σωστά φάρμακα.

 

«Μη γνωρίζοντας, την πιστέψαμε αφού ήταν άνθρωπος της εμπιστοσύνης μας. Μας έλεγε "μην στεναχωριέστε θα κανονίσω να πάρεις τα γνήσια φάρμακα όχι αυτά που δίνουν στον κοινό λαό". Μόνο χρήματα δίναμε, δεν είδαμε ποτέ φάρμακα».

 

 Ο κ. Αποστολίδης, ο οποίος έχασε πάνω από 1.300 ευρώ, προσέφυγε τελικά στη Δικαιοσύνη αφού κατάλαβε την πλεκτάνη της κουμπάρας του. 

 

«Ο κόσμος φοβάται να πάει στη δικαιοσύνη επειδή χρειάζονται πολλά χρήματα. Εγώ "έφαγα" στα δικαστήρια περισσότερα από όσα μου πήρε αυτή», είπε.