Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση”, κάνοντας εκ νέου ερωτήσεις προς τη διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ, για το αν υπάρχει ρύπανση στο Ερατεινό.

 

Μάλιστα απάντησε στη δήλωση του Παύλου Ζησίμου λέγοντας χαρακτηριστικά “Ο εν λόγω κ. Π. Ζησίμου αφενός μεν διαστρέφει σκόπιμα το κείμενο της επερώτησής μας, αφετέρου δε (και αυτό είναι το χειρότερο) με την ανακοίνωσή του έρχεται ο ίδιος να εγείρει ζήτημα δυσφήμησης της γεωργικής παραγωγής της συγκεκριμένης περιοχής.

 

Αντιλαμβανόμαστε, ίσως σε κάποιο βαθμό, την προσπάθειά του να πει κάτι, να κάνει μετά από χρόνια αντιληπτή την παρουσία του στην Περιφέρεια, την οποία χρησιμοποιεί ως όχημα για το επόμενο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, μετά τον παταγώδη εξοβελισμό του από το ψηφοδέλτιο των πρόσφατων εθνικών εκλογών.”

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της “Περιφερειακής Σύνθεσης” αναφέρει τα εξής:

 

“Πρόσφατα η παράταξή μας κατέθεσε επερώτηση στο ΠΣ ζητώντας να πληροφορηθεί από την διοίκηση εάν υφίσταται ή όχι (και σε ποια έκταση – εάν υφίσταται) ρύπανση στην περιοχή του Ερατεινού του Δ. Νέστου. 

 

Συνημμένα αποστείλαμε στη διοίκηση το φωτογραφικό υλικό που είχαμε στην διάθεσή μας. Έκτοτε και αντί να λάβουμε κάποια απάντηση από τη διοίκηση της Περιφέρειας είτε με έγγραφο προς εμάς, είτε με δημόσια ανακοίνωση, εντοπίσαμε στα ΜΜΕ σήμερα μία ανακοίνωση ενός λασπολόγου υποψήφιου του συνδυασμού της απερχόμενης διοίκησης.

 

Ο εν λόγω κ. Π. Ζησίμου αφενός μεν διαστρέφει σκόπιμα το κείμενο της επερώτησής μας, αφετέρου δε (και αυτό είναι το χειρότερο) με την ανακοίνωσή του έρχεται ο ίδιος να εγείρει ζήτημα δυσφήμησης της γεωργικής παραγωγής της συγκεκριμένης περιοχής.

 

Αντιλαμβανόμαστε, ίσως σε κάποιον βαθμό, την προσπάθειά του να πει κάτι, να κάνει μετά από χρόνια αντιληπτή την παρουσία του στην Περιφέρεια, την οποία χρησιμοποιεί ως όχημα για το επόμενο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, μετά τον παταγώδη εξοβελισμό του από το ψηφοδέλτιο των πρόσφατων εθνικών εκλογών. 

 

Ας προσέξει, όμως, διότι η απαίτηση διερεύνησης μίας εικόνας πιθανής ρύπανσης, της οποίας το αίτιο δεν είναι γνωστό, συνιστά προστασία της γεωργικής περιοχής αλλά και του αγροτικού και ευρύτερα του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Ας έχει υπόψη του ότι η διενέργεια ελέγχων είναι υποχρέωση της Περιφέρειας. Ας προσπαθήσει να κατανοήσει ότι σε κάθε περίπτωση την απάντηση τη δίνουν αναλύσεις και έλεγχοι όπως προβλέπονται και όχι ‘ερωτοαπαντήσεις’ υποψηφίων και μάλιστα προεκλογικά. 

 

Τέλος ας αντιληφθεί ότι σε κανένα πλαίσιο λαϊκισμού δεν δύναται ένας «νεόκοπος» να υποκαθιστά τις υπηρεσίες και την διοίκηση μίας περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

 

Η παράταξή μας, η οποία από την ίδρυσή της είναι διαχρονικά παρούσα στα ζητήματα της γεωργικής παραγωγής σε όλη την έκταση της ΑΜΘ και οπωσδήποτε και στην συγκεκριμένη περιοχή, επαναλαμβάνει ότι αναμένει την απάντηση της περιφέρειας θεσμικά με σκοπό την διασφάλιση της γεωργικής παραγωγής της περιοχής. 

 

Με την ευκαιρία για άλλη μία φορά εξαίρουμε το έργο των παραγωγών της περιοχής και των Οργανώσεων Παραγωγών, των ΤΟΕΒ, της ΕΑΣ Καβάλας και του Δ. Νέστου (ο οποίος είναι και διαχειριστής του γεωθερμικού πεδίου της περιοχής). 

 

Σημειώνουμε την ολιγωρία της διοίκησης της Περιφέρειας σε όλα τα θέματα υποδομής που αφορούν την γεωργική περιοχή π.χ. θυμίζουμε την έλλειψη αναδόχου όσον αφορά την δυτική προσαγωγό που μεταφέρει νερό σε όλη την περιοχή. 

 

Τονίζουμε την έλλειψη χρονοδιαγράμματος και σε αυτήν την περίπτωση. Σε κάθε περίπτωση δε, προφανώς, απορρίπτουμε ως αστήρικτα και αστεία τα λεγόμενα του κ. Π. Ζησίμου.”