ΔΙΠΑΕ

Ανακοινώθηκαν χθες Πέμπτη 28 Ιουλίου οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια "Καλωσορίζουμε τους νέους φοιτητές στην Καβάλα - Να σταματήσει η κ. Κεραμεώς την «σφαγή» των εισακτέων", το μήνυμα της βουλευτή Καβάλας Τάνιας Ελευθεριάδου 

Συμπεράσματα του συνεδρίου ήταν ότι η συνεχώς εξελισσόμενη βιομηχανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απαιτεί νέα συστήματα παραγωγής που να συνδυάζουν την φυσική παραγωγή με την καινοτομία.

Την εναντίωσή τους στον πόλεμο εξέφρασε η μαζική συμμετοχή φοιτητών στο τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώθηκε από τους φοιτητικούς συλλόγους Χημικού, Φυσικού, Πληροφορικής και Λογιστικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Καβάλας βρέθηκε το Σάββατο (4/6) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Κινητοποίηση με αίτημα «να μην πεταχτεί κανένας φοιτητής έξω από τις εστίες» πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εστιαζομένων Φοιτητών του Πανεπιστημίου στην Καβάλα.

Φοιτητές του προγράμματος Erasmus+, οι οποίοι φιλοξενούνται από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και βρίσκονται στην πόλη της Καβάλας από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, επισκέφθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 24 Μαΐου, το δημαρχείο Καβάλας.

Δήλωση του βουλευτή Καβάλας Νίκου Παναγιωτόπουλου μετά την ανακοίνωση των αριθμών των φοιτητών που εισάγονται ανά σχολή για το νέο ακαδημαϊκό έτος και τη διατήρηση του τμήματος Φυσικής στο ΔΙΠΑΕ Κα

Μειωμένος κατά 9.000 είναι φέτος ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια συ

Μνημόνιο συνεργασίας με το τμήμα Λογιστικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Καβάλα, με φόντο το ενδεχόμενο κατάργησης τμημάτων, υπέγραψε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.  

 

«Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης πρέπει να αγκαλιάσει όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης» δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος

Αίτημα προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, κατέθεσε η Παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, για εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος, αναφορικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τις αποφάσεις που δρομολογούνται για τα δύο Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που λειτουργούν στην Περιφέρεια.

Πρόταση ψηφίσματος αναφορικά με την προτεινόμενη κατάργηση του τμήματος Φυσικής του κόμβου Διεθνούς Πανεπιστημίου Καβάλας και την

Να μην προχωρήσει καμία συγχώνευση, μεταφορά ή κατάργηση Τμήματος του ΔΙΠΑΕ ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και

Στο πλευρό των φοιτητών του τμήματος Φυσικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Καβάλας τάσσεται η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Καβάλας.

 

Στο Πανεπιστήμιο της Καβάλας βρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου.

«Δεν την περιμέναμε αυτή την πρόταση. Όχι μόνο μας ξένισε αλλά μας δημιούργησε πολλές απορίες. Το τμήμα Φυσικής προσπαθούσαμε να το ενισχύσουμε» δηλώνει στον KavalaNews 102.8 ο κοσμήτορας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Καβάλας, Θανάσης Μητρόπουλος με αφορμή την εισήγηση της Διοικούσας για κατάργηση του τμήματος στην Καβάλα. 

Αίτημα κατεπείγουσας σύγκλησης έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με θέμα την ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με τις ραγδαίες

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου και Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος σχετικά με την εισήγηση της διοικούσας επιτροπής του

Να αρχίσουν οι συζητήσεις για τη συνεργασία της σχολής θετικών επιστημών του Διεθνούς πανεπιστημίου στην Καβάλα με το Δημοκρίτειο αποφάσισε ομόφωνα η γενική συνέλευση των καθηγητών. 

«Δεν νοείται πόρισμα για τη Θράκη χωρίς την Ανατολική Μακεδονία», τόνισε από την ολομέλεια της Βουλής η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, ενώ αναφέ

«Στο Φυσικό περάσαμε με όνειρα μεγάλα ούτε βήμα πίσω, θα μείνουμε Καβάλα». 

 

Τη στήριξή του στο τμήμα Φυσικής του ΔΙΠΑΕ Καβάλας μετά την απόφαση της διοικούσας επιτροπής του ιδρύματος για κλείσιμο του τμήματος αποφάσισε στην πρώτη συνεδρίαση από την ίδρυσή του στις 4 Απριλίου ο φοιτητικός σύλλογος Πληροφορικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας. 

Χωρίς καμιά ουσιαστική οικονομική στήριξη των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και μέριμνα για την επαρκή στελέχωσή τους με διορισμούς μελών ΔΕΠ και λοιπό αναγκαίο προσωπικό, οδηγούν σε καταργήσεις, συγχωνεύσεις και μετακινήσεις Τμημάτων του ΔΙΠΑΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Καβάλας σχετικά με την κατάρτιση του Τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα. 

Δύο χρόνια μετά την ίδρυση του, κινδυνεύει να κλείσει το τμήμα Φυσικής της Καβάλας, ενώ και η Δράμα κοντεύει να μείνει χωρίς σχολές εξαιτίας ελλείψεων σε εισακτέους και καθηγητές.

«Το Διεθνές Πανεπιστήμιο δεν σκοπεύει να παραχωρήσει τα Τμήματα που εδρεύουν σε Καβάλα και Δράμα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θρά

Μετά το τμήμα Γεωλογίας, ένα ακόμα τμήμα της σχολής Θετικών Επιστημών του παραρτήματος του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα βρίσκεται αντιμέτωπο με «λουκέτο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο πανεπιστημιακό ίδρυμα. 

Να καταργηθεί το τμήμα Φυσικής στην Καβάλα εισηγείται η Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας. 

 

Αντικείμενο της συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καβάλας και Διεθνούς Πανεπιστημίου είναι η υλοποίηση μελετών, ερευνών, σεμιναρίων ή ανταλλαγή τεχνογνωσίας. 

 

Σελίδες