ΔΙΠΑΕ

Το ΔΠΘ ως το πρώτο πολυεδρικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας πρέπει να είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην ΠΑΜΘ, ενσωματώνοντας τα Τμήματα του ΔΙΠΑΕ, με έδρα τις πόλεις της Καβάλας και της Δράμας.

Με εικόνες και χρώματα ντύθηκε το νέο εργαστήριο Χημείας του ΔΙΠΑΕ Καβάλας με αφορμή μια εικαστική παρέμβαση που άρχισε στις 7 Δεκεμβρίου με τη βοήθεια και την επίβλεψη του Γιάννη Κανίογλου.

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για «τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου στην Καβάλα» απευθύνει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου.

Την Παρασκευή 18/11, στις 17:00 , είναι τα επίσημα εγκαίνια για το Στέκι των Φοιτητικών Συλλόγων του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα.

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24/10 στις 5μμ στο κέντρο της Καβάλας από τους Φοιτητικούς Συλλόγους ΔΙΠΑΕ Καβάλας για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για τη σίτιση, τη στέγαση και τις μεταφορές.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου φοιτητικοί σύλλογοι του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα.

Τουρνουά ποδοσφαίρου, πραγματοποίησαν στις εγκαταστάσεις του ΔΙΠΑΕ Καβάλας, οι Φοιτητικοί σύλλογοι των τμημάτων Φυσικής, Χημικού, Πληροφορικής και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Με τον δήμαρχο Καβάλας συναντήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

Τα καταφέραμε! Με τον αγώνα μας, μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους, πετύχαμε για πρώτη φορά να σιτίζονται όλοι οι φοιτητές δωρεάν, μέχρι να βγούνε τα αποτέλεσμα όσων έχουν υποβάλει  αίτηση για σίτιση.

Στο εκρηκτικό μείγμα της ενεργειακής φτώχειας και της ακρίβειας των προϊόντων και των ενοικίων που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι οικογένειες τους, προστίθεται για τους χιλιάδες φοιτητές της Καβάλας το γεγονός πως δεν υπάρχει ούτε δωρεάν μετακίνηση προς τις σχολές τους,

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση που αναγράφεται στην αίτηση.

Ο φοιτητικός σύλλογος Πληροφορικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Καβάλα καλωσορίζει τους πρωτοετείς φοιτητές. Μάλιστα δίνει και χρήσιμες πληροφορίες για την πιο εύκολη προσαρμογή τους.  

Ανακοινώθηκαν χθες Πέμπτη 28 Ιουλίου οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια "Καλωσορίζουμε τους νέους φοιτητές στην Καβάλα - Να σταματήσει η κ. Κεραμεώς την «σφαγή» των εισακτέων", το μήνυμα της βουλευτή Καβάλας Τάνιας Ελευθεριάδου 

Συμπεράσματα του συνεδρίου ήταν ότι η συνεχώς εξελισσόμενη βιομηχανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απαιτεί νέα συστήματα παραγωγής που να συνδυάζουν την φυσική παραγωγή με την καινοτομία.

Την εναντίωσή τους στον πόλεμο εξέφρασε η μαζική συμμετοχή φοιτητών στο τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώθηκε από τους φοιτητικούς συλλόγους Χημικού, Φυσικού, Πληροφορικής και Λογιστικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Καβάλας βρέθηκε το Σάββατο (4/6) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Κινητοποίηση με αίτημα «να μην πεταχτεί κανένας φοιτητής έξω από τις εστίες» πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εστιαζομένων Φοιτητών του Πανεπιστημίου στην Καβάλα.

Φοιτητές του προγράμματος Erasmus+, οι οποίοι φιλοξενούνται από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και βρίσκονται στην πόλη της Καβάλας από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, επισκέφθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 24 Μαΐου, το δημαρχείο Καβάλας.

Δήλωση του βουλευτή Καβάλας Νίκου Παναγιωτόπουλου μετά την ανακοίνωση των αριθμών των φοιτητών που εισάγονται ανά σχολή για το νέο ακαδημαϊκό έτος και τη διατήρηση του τμήματος Φυσικής στο ΔΙΠΑΕ Κα

Μειωμένος κατά 9.000 είναι φέτος ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια συ

Μνημόνιο συνεργασίας με το τμήμα Λογιστικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Καβάλα, με φόντο το ενδεχόμενο κατάργησης τμημάτων, υπέγραψε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.  

 

«Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης πρέπει να αγκαλιάσει όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης» δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος

Αίτημα προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, κατέθεσε η Παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, για εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος, αναφορικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τις αποφάσεις που δρομολογούνται για τα δύο Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που λειτουργούν στην Περιφέρεια.

Πρόταση ψηφίσματος αναφορικά με την προτεινόμενη κατάργηση του τμήματος Φυσικής του κόμβου Διεθνούς Πανεπιστημίου Καβάλας και την

Να μην προχωρήσει καμία συγχώνευση, μεταφορά ή κατάργηση Τμήματος του ΔΙΠΑΕ ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και

Στο πλευρό των φοιτητών του τμήματος Φυσικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Καβάλας τάσσεται η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Καβάλας.

 

Στο Πανεπιστήμιο της Καβάλας βρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου.

Σελίδες