Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι φυσικού, χημικού, πληροφορικής, λογιστικής και χρηματοοικονομικής του ΔΙΠΑΕ Καβάλα, σχετικά με τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων. 

 

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

 

Ενάντια στα ψέματα και την παραπλάνηση!

 

Επειδή τις τελευταίες ώρες -όπως όλο το προηγούμενο  διάστημα- φαίνεται να εξελίσσεται σχέδιο παραπλάνησης και λάσπης απέναντι στους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικές τους αποφάσεις και τον δίκαιο αγώνα μας, σχέδιο που ξεκινάει από τον ίδιο τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της κυβέρνησης και φτάνει να αξιοποιεί «πρόθυμους» παρατάξεων, ΜΜΕ, διαδικτύου κ.α, προκειμένου να διαμορφωθούν όροι «κοινωνικού αυτοματισμού», να θαφτούν οι διεκδικήσεις μας και να σπείρει θολούρα και ηττοπάθεια στους φοιτητές, ξεκαθαρίζουμε:

 

  • Οι αποφάσεις των φοιτητικών συλλογών παίρνονται μέσα από συλλογικές διαδικασίες, στα όργανά τους.

 

  • Βάσει αυτών των αποφάσεων μας, επόμενος σταθμός του αγώνα μας είναι το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Πέμπτη 8/2, 12μμ στα Προπύλαια.

 

Το σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικά πανεπιστήμια μια και η περαιτέρω εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης έχει ήδη καταδικαστεί από φοιτητές, εκπαιδευτικούς, μαθητές, εργαζόμενους, όλο το λαό. Το μόνο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να το αποσύρει.

 

  • Απολογητές και παρατρεχάμενοι των κυβερνητικών σχεδιασμών υπονόμευσης των σπουδών μας, των πτυχίων μας και του μέλλοντος μας, αποτελούν θλιβερή μειοψηφία.

 

  • Το μόνο «όπλο» που έμεινε στην κυβερνητική πλευρά είναι είτε τα ανώνυμα «likes» και οι προσαγωγές, όπως στους συναδέλφους μας στη Νομική Κομοτηνής.

 

  • Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε. Απαντάμε με την μαζικοποίηση του αγώνα για ένα πραγματικά δωρεάν και σύγχρονο δημόσιο πανεπιστήμιο που θα θέτει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας!

(δελτίο Τύπου)