Την Ιχθυόσκαλα της Καβάλας επισκέφθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Βαγγέλης Παππάς μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της ΚΑΠ. Εκεί ενημερώθηκαν από τους ιχθυεμπόρουςγια την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όπως του είπαν, το μεροκάματο βγαίνει αλλά με πολύ κόπο. Οι περισσότερες επιχειρήσεις μέσα στην ιχθυόσκαλα είναι οικογενειακές για τη μείωση των λειτουργικών τους δαπανών. 

 

Οι ιχθυέμποροι εξέφρασαν φόβους ότι κάποια στιγμή μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους αν οι δημόσιες ιχθυόσκαλες ιδιωτικοποιηθούν, τώρα που έχουν πλέον περάσει στο υπερταμείο. 

 

Ο Βαγγέλης Παππάς χαρακτήρισε την Ιχθυόσκαλα έναν οικονομικό πνεύμονα της περιοχής που αναδεικνύει τη σχέση της Καβάλας με τη θάλασσα αλλά και την εξάρτηση από αυτήν. «Η θάλασσα και το ψάρι, κατ’επέκταση και το εμπόριο που αναπτύχθηκε, είναι οι λόγοι για τους οποίους η Καβάλα γεννήθηκε ως πόλη. Ο Δήμος πρέπει να έχει και λόγο και παρέμβαση σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της αλιείας»είπε χαρακτηριστικά. 

 

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο της ΚΑΠ επισκέφθηκε τη Λαχαναγοράστην Άσπρη Άμμο. Τις συναντήσεις με τους εμπόρους απασχόλησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις δημοτικές κτiριακές εγκαταστάσεις. Οι έμποροι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ο Δήμος δεν έχει συντηρήσει εδώ και χρόνιατ η λαχαναγορά με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι για τη στατικότητα της οροφής η οποία έχει γύρει προς τα μέσα και συγκρατεί νερό που στάζει μέσα στα καταστήματα κάθε φορά που βρέχει. Προβλήματα όμως υπάρχουν και το καλοκαίρι καθώς το κτίριο δεν έχει την παραμικρή μόνωση, το δώμα υπερθερμαίνεται από τον ήλιο και αναπτύσσονται στο εσωτερικό του πολύ υψηλές θερμοκρασίες. 

 

Ο Βαγγέλης Παππάς ανακοίνωσε στους εμπόρους ότι αναλαμβάνοντας τη δημοτική διοίκηση, θα γίνουν άμεσες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, με κατασκευή κεραμοσκεπής, ώστε να μην κινδυνεύουν τα ευπαθή προϊόντα. Δεσμεύτηκε να εξετάσει τον τρόπο προστασίας του χώρου που σήμερα είναι εντελώς αφύλακτος και να δώσει τέλος στο πρόβλημα της νομιμοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων της λαχαναγοράς καθώς οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την έκδοση αδειών κυκλοφορίας των επαγγελματικών τους οχημάτων. 

 

«Η περίπτωση της λαχαναγοράς στην Άσπρη Άμμο, είναι άλλο ένα δείγμα εγκατάλειψης από τη δημοτική αρχή. Ο Δήμος εισπράττει κανονικά τα ενοίκια αλλά δεν χρησιμοποιεί αυτά τα χρήματα με τη δέουσα ανταποδοτικότητα. Ο Δήμος δεν μερίμνησε ώστε να υπάρχει έστω ένα κυλικείο, το οποίο ζητούν από καιρό οι ενοικιαστές, όταν δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση κανένα κατάστημα για να τους εξυπηρετήσει. Από τα πιο απλά μέχρι στα πιο σύνθετα, ο Δήμος δεν ήταν στο πλευρό τους»δήλωσε ο κ. Παππάς.