Με έπαινο τιμήθηκε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη συμμετοχή και παρουσίαση της στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTR1, με αυτόνομο περίπτερο, που διεξήχθη στο Βουκουρέστι 12-15 Μαρτίου.

Το περίπτερο της ΠΑΜ-Θ επισκέφθηκαν χιλιάδες Ρουμάνοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες οργάνωσης των διακοπών τους στην περιοχή. Παράλληλα έγινε παρουσίαση του προορισμού σε τηλεοπτικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης και συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Αμοιρίδη, στους οποίους επισημάνθηκαν οι περαιτέρω δυνατότητες προώθησης της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης στην αγορά της Ρουμανίας.

Με σύνθημα στη Ρουμανική «Τόσο κοντά σας το μπλέ του Αιγαίου» και το χάρτη της ΠΑΜ-Θ με τις δυνατότητες πρόσβασης από τη Ρουμανία προς όλες τις περιοχές της, τονίστηκε η ευκολία προσέγγισης στις παραλίες και την υπέροχη θάλασσα του Αιγαίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι το σύνολο των εντύπων προβολής που υπήρχαν προς διάθεση (άνω των 10.000τμχ), εξαντλήθηκε κατά τη διάρκεια της εκθέσεως, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με την περσινή περίοδο της τάξης 5-10%.

Το καίριο ζήτημα που απασχόλησε τους Τουριστικούς Πράκτορες της Ρουμανίας είναι η απαγόρευση διέλευσης λεωφορείων από τη συνοριακή διάβαση της Νυμφαίας, το οποίο πρέπει άμεσα να επιλυθεί από την  Ελληνική κυβέρνηση διότι περιορίζει τις δυνατότητες υλοποίησης εκδρομών από τουριστικά γραφεία προς την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκαν ο Έλληνας Πρέσβης κ. Γρηγόρης Βασιλοκωνσταντάκης, η Δ/τρια του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας κα. Κυριακή Μπουλασίδου, με τους οποίους υπήρξε μία άριστη συνεργασία και συνεχίζεται με την περαιτέρω οργάνωση δράσεων προβολής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ από δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες της Ρουμανίας.

Παράλληλα με τους τουριστικούς προορισμούς στην Περιφέρεια, στο περίπτερο παρουσιάστηκαν και τα παραδοσιακά προϊόντα της, όπως μέλι, κρασί, ελιές και ελαιόλαδο, που δόθηκαν και ως δώρα σε επισήμους, δημοσιογράφους και συνεργαζόμενους τουριστικούς πράκτορες τους οποίους και ενθουσίασαν.