Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Ν. Καρβάλη, το οποίο εξυπηρετεί όλη τη γύρω περιοχή της δημοτικής κοινότητας.

 

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτα τα καμώματα των Δον Κιχώτηδων  των καναλιών και των ραδιοφώνων που έκαναν για το θέμα τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του Δήμου. Τραγελαφικά, ξεκαρδιστικά από τη μια και εξοργιστικά από την άλλη, γιατί βρίσκονται πολύ μακριά από την πραγματική αλήθεια που είναι τραγική για τους εργαζόμενους στα ταχυδρομεία, αλλά και συνολικά για τους εργαζόμενους που βάλλονται συνέχεια, παρά το «πέρας» των μνημονίων !!!!!!

 

Σημειώνουμε ιδιαίτερα ότι σε κινητοποιήσεις βρίσκονται από τις αρχές του έτους οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, ενάντια στο σχέδιο αναδιάρθρωσης που επιχειρεί η κυβέρνηση σε αυτά.

 

Σύμφωνα με το σχέδιο προωθούνται απολύσεις που θα φτάσουν τις 1.900 μέσα στο 2019 και θα ξεπεράσουν τις 2.300 στην τριετία, καθώς και το κλείσιμο 220 καταστημάτων.

 

Η κυβέρνηση μαζί με τους εταίρους της (υπερταμείο - ΕΕ) έχουν έναν και πολύ συγκεκριμένο σκοπό: Την ανάπτυξη και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και σε αυτό τον τομέα. Όλοι οι λάτρεις του ευρωμονόδρομου, είτε από το «αριστερό μέτωπο» του ΣΥΡΙΖΑ, είτε από τη φιλελεύθερη εκδοχή των ΝΔ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και λοιπών συγγενών, προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι η "απελευθέρωση" της Ταχυδρομικής Αγοράς είναι προς όφελός του λαού, γιατί με τον ανταγωνισμό θα «βελτιωθούν» τα ταχυδρομεία, κρύβοντας ότι όπου εφαρμόστηκε η "απελευθέρωση" έφερε την ιδιωτικοποίηση, απολύσεις και αύξηση των τιμών. Όλοι αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα τη στιγμή που έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό η ιδιωτικοποίηση έργου των ΕΛΤΑ, με εργολάβους, πράκτορες, δουλεμπορικά ενοικίασης εργαζομένων.

 

Οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ δεν πρέπει να δεχτούν να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι για να σωθεί το Ταχυδρομείο. Οι κάτοικοι της Ν. Καρβάλης μαζί με τους εργαζόμενους του Ταχυδρομείου και συνολικά μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τους αγρότες, τους νέους, και τις νέες να αγωνιστούν για να μη κλείσει το υποκατάστημα, γιατί μόνο ο ενωμένος αγώνας μπορεί να κρατήσει ανοιχτό το κατάστημα. Να μην πιστέψουν τα παχιά τα λόγια τα μεγάλα και τις «ενέργειες» που έκαμαν οι «άξιοι» και «ικανοί» προστάτες. Σε όλους είναι γνωστό ότι η λύση που δόθηκε και που ήταν λόγω της κινητοποίησης των κατοίκων, είναι προσωρινή. Άλλωστε το δήλωσε ρητά ό εις εκ των κυβερνητικών, «…ναι στο νοικοκύρεμα του ταχυδρομείου, αλλά όχι με ξαφνικό θάνατο…», που σε απλή μετάφραση σημαίνει, ξαφνικό θάνατο, αλλά μετά τις εκλογές.

Το «έργο» κλεισίματος καταστημάτων ΕΛΤΑ το είδαμε άλλωστε πολύ πρόσφατα και πολύ κοντά μας μάλιστα (κατάστημα του Αμυγδαλεώνα).  

 

Σήμερα ο αγώνας των εργαζόμενων στα Ταχυδρομεία αλλά και συνολικά όλων των εργαζόμενων δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο ενάντια στο απαράδεκτο κλείσιμο του καταστήματος Ν. Καρβάλης, αλλά στο σύνολο της πολιτικής που εφαρμόζεται και τσακίζει τη ζωή, τα δικαιώματά όλων.

 

Απαιτείται πάλη ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης. Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου της «απελευθέρωσης» της ταχυδρομικής αγοράς και στρατηγικών τομέων της οικονομίας. Αποκλειστικά κρατικοί ενιαίοι φορείς, που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

 

Στηρίζουμε απόλυτα τον αγώνα των κατοίκων της Ν. Καρβάλης και των υπαλλήλων του ταχυδρομείου.

 

Οι αγώνες που δίνουν οι κάτοικοι της Ν. Καρβάλης και συνολικά όλοι οι εργαζόμενοι, πρέπει να αξιοποιηθούν, να γενικευθούν για κάθε λαϊκό πρόβλημα. Μόνο μέσα από το διεκδικητικό αγώνα, κόντρα στις αντιλαϊκές αποφάσεις κυβερνήσεων, Δήμων και Περιφερειών, μπορούν να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.

 

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Ν. Καρβάλης έχουν την ευκαιρία στις επερχόμενες τριπλές εκλογές να καταδικάσουν όλους αυτούς που τους κατατάσσουν ως πολίτες Β’ κατηγορίας.

 

Να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού! Ψηφίζοντας ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και Λαϊκή Συσπείρωση στις τοπικές. Αυτή η ψήφος θα στείλει το σωστό μήνυμα.

 

 

Υ.Γ.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να φέρει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης  της επόμενης συνεδρίασης του ΔΣ το ζήτημα του Ταχυδρομείου της Ν. Καρβάλης για λήψη απόφασης «να μην κλείσει το ταχυδρομείο».