Τις αντιδράσεις περιφερειακών συμβούλων έχει προκαλέσει η απόφαση του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου να αναθέσει σε ιδιώτη από την Καβάλα την προβολή των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος στην ΑΜΘ στο Facebook ένα έργο για το οποίο η Περιφέρεια θα καταβάλει το ποσό των 19.500 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Σύμφωνα με την απόφαση ο συγκεκριμένος ιδιώτης θα προωθεί μέσω του Facebook αναρτήσεις με τα εργαλεία προώθησης της πλατφόρμας σε στοχευμένο κοινό της Περιφέρειας ΑΜΘ ενώ θα παρακολουθεί και θα αναλύει εάν οι αναρτήσεις φτάνουν στο επιθυμητό κοινό των χρηστών της πλατφόρμας σε μηνιαία βάση και για έξι μήνες όσο δηλαδή διαρκεί η σύμβαση. 

 

 

Την απόφαση αυτή του Χρήστου Μέτιου σχολιάζει σκωπτικά στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης. Συγκεκριμένα γράφει:

 

 

Με ανάθεση 19500 ευρώ για αναρτήσεις στο Facebook η Περιφέρεια θα διαφημίσει τα έργα (?) που όλοι σας ΔΕΝ βλέπετε :-) γύρω μας ... Η εικονική πραγματικότητα θα σας ξεγελάσει; 

Λεφτά υπάρχουν για βόλτες, φωτογραφίες, εκδρομές, διαφημιστικές καμπάνιες και βραβεία χωρίς αντίκρισμα. Αποτέλεσμα πρακτικά μετρήσιμο ή ορατό έργο είδατε; Ας έδιναν τα χρήματα σε κάποια ΜΜΕ τουλάχιστον της περιοχής θα έπιαναν και τόπο τα λεφτά.

26 Μαΐου επιλέγουμε για το μέλλον μας, οι δυνατότητες πολλές, μην τις αφήσετε στα χέρια που τις άφησαν αναξιοποίητες.

 

Την ίδια απόφαση σχολιάζει και ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Εξακουστός ο οποίος αναφέρει: 

19500 ευρώ ανάθεση για προβολή των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020 της Περιφέρειας ΑΜΘ στο κοινωνικό δίκτυο του Facebook με απόφαση του Χρήστου Μετιου ...
Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο το αφήνω στην κρίση σας..