Την «οικτρή», όπως την χαρακτήρισε, κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Περιφέρεια ΑΜΘ, περιέγραψε με αριθμούς και πραγματικά περιστατικά, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κωστής Σιμιτσής.

 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μίλησε για τις θλιβερές πρωτιές, όπως το γεγονός ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι μία από τις φτωχότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και μία από τις τελευταίες πανελλαδικά στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.

 

«Ποιος ευθύνεται άραγε γι΄αυτό;» αναρωτήθηκε, κατονομάζοντας ως υπεύθυνους τόσο τον σημερινό περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, όσο και πρωτοκλασάτα στελέχη της διοίκησής του οι οποίοι ως «δήθεν αντιρρησίες», όπως είπε, βρέθηκαν στο ψηφοδέλτιο Τοψίδη, χωρίς όμως να έχουν επιδείξει στο μεταξύ κανένα έργο.

 

 

 

Ο Κωστής Σιμιτσής στηλίτευσε την συμπεριφορά του κ. Μέτιου ο οποίος «ενεργώντας καθαρά κομματικά και επικαλούμενος την προεκλογική περίοδο, δεν δέχθηκε να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που υπάρχει στο Δήμο Νέστου, εξαιτίας των πλημμυρών της περασμένης χρονιάς».

 

«Από αυτή τη στάση του περιφερειάρχη, κινδύνεψαν να χαθούν χρήματα κι έργα» ανέφερε ο κ. Σιμιτσής και πρόσθεσε: «τελικά το θέμα λύθηκε από το Υπουργείο, μετά από πίεση που άσκησε ο δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος».

 

«Ο περιφερειάρχης αδυνατεί να λειτουργήσει. Τα δε στελέχη του πάνε αλλού, χωρίς να έχουν να παρουσιάσουν κάτι» τόνισε ο κ. Σιμιτής και σημείωσε ότι «520 εκατομμύρια ευρώ βαλτώνουν σήμερα στα ταμεία και δεν μπορούν να χρησιμεύσουν στην ανάπτυξη, στις υποδομές, στην επιχειρηματικότητα, στην προστασία του περιβάλλοντος».

 

Κορυφώνοντας την κριτική του για την απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας, ο Κωστής Σιμιτσής είπε: «αν δεν τα κατάφερε μέχρι τώρα ο περιφερειάρχης ποιος εγγυάται ότι θα τα καταφέρει από εδώ και πέρα; Αν δεν τα κατάφεραν μέχρι τώρα οι υποτιθέμενοι αντιρρησίες, οι αντιπεριφερειάρχες της δικής μας περιοχής, οι κ. Μαρκόπουλος και Ιωσηφίδης, ποιος μας εγγυάται ότι θα τα καταφέρουν από εδώ και πέρα;

 

Η απάντηση βρίσκεται στον δικό μας συνδυασμό. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ. Για να σηκώσουμε την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΨΗΛΑ. Με έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη. Με ανθρώπους που έχουν δείξει διάθεση για δουλειά, μεράκι, που έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν και με μένα ως επικεφαλής, πρώτο μεταξύ ίσων, έχοντας αποδείξει ότι μπορώ να συνεργάζομαι με άλλες παρατάξεις, με άλλους φορείς του τόπου μας, διεκδικητικά, αγωνιστικά, πάνω από όλα όμως δημοκρατικά, ακούγοντας όλους τους άλλους φορείς, με επίκεντρο τον άνθρωπο».