Αντιδράσεις για τους χειρισμούς της διοίκησης του Δήμου Καβάλας στο θέμα της αποχώρησης του δημοτικού υπαλλήλου από το πρώην κοινοτικό κατάστημα του Αμυγδαλεώνα που εξυπηρετούσε τους κατοίκους της περιοχής εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Πέμπτης 7 Μαρτίου. 

 

 

Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν και κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα οι οποίοι εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες τους για το γεγονός ότι η εν λόγω υπάλληλος πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί και σταμάτησε να πηγαίνει στην κοινότητα. Μέχρι σήμερα δεν έχει αντικατασταθεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι.

 

 

Αρχικά υπήρξαν ενστάσεις ανάμεσα στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου του Αμυγδαλεώνα, Δημήτρη Πουρσαϊτίδη και τη Δήμαρχο Ο κ. Πουρσαϊτίδης κατήγγειλε ότι την τελευταία φορά που επισκέφτηκε την δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα στο γραφείο της, η ίδια του συμπεριφέρθηκε σαν «σκουπίδι του δρόμου» και στο τέλος τον αποκάλεσε και προδότη, όπως ανέφερε ο ίδιος.

 

Η δήμαρχος απαντώντας είπε: «Τι ακριβώς συνέβη; Τι συνέβη και η δήμαρχος δεν τον αγαπάει τον πρόεδρο και του φέρεται σαν σκουπίδι του δρόμου; Γιατί δε με ενημερώσατε αντρίκια ότι αποχωρήσατε από την παράταξή μας;». Σε ανταπάντηση ο πρόεδρος της Κοινότητας του Αμυγδαλεώνα είπε ότι η τελευταία επίσκεψή του αποσκοπούσε στο να την ενημερώσει ότι δε θα ήταν εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό της.

 

Στην παρέμβασή του ο πρώην δήμαρχος, Κωστής Σιμιτσής, είπε ότι η διοίκηση δεν προνόησε έγκαιρα να καλύψει τη θέση της υπαλλήλου που θα συνταξιοδοτηθεί και πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο της μετακίνησης 1-2 ημέρες της εβδομάδας υπαλλήλου από το ΚΕΠ Κρηνίδων για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα. «Φοβάμαι ότι υπάρχει μια καχυποψία που ενδεχομένως με όλες αυτές τις εξελίξεις της απουσίας υπαλλήλου και της μη αναπλήρωσής της να είναι δικαιολογημένες και φροντίστε εσείς που ασκείτε διοίκηση να τις διασκεδάσετε και να ικανοποιήσετε τα αιτήματα αυτών των ανθρώπων», είπε ο κ. Σιμιτσής. Απατώντας η δήμαρχος είπε «Ομολογώ ότι το μόνο που δεν είδα είναι εάν μπορεί να γίνει αυτό που πρότεινε ο κ. Σιμιτσής με το ΚΕΠ των Κρηνίδων, αλλά δεν ξέρω αν γίνεται όλα τα άλλα που μας είπε παραμύθια της Χαλιμάς και πάει και για περιφερειάρχης». 

 

 

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας, Μάκης Παπαδόπουλος πρότεινε για 4 ημέρες τη εβδομάδα να έρχεται για 4 ώρες κάποιος υπάλληλος για να εξυπηρετεί τους κατοίκους του Αμυγδαλεώνα, ενώ ο Βαγγέλης Παππάς από την ΚΑΠ χαρακτήρισε όλα τα παραπάνω ημίμετρα και κάλεσε τη δήμαρχο να αναθέσει στους υπαλλήλους ό,τι ορίζει ο νόμος, δηλαδή να αναλάβει τις αρμοδιότητες η ληξίαρχος Καβάλας για όλες ανεξαιρέτως τις Κοινότητες.

 

Μάλιστα, ο Βαγγέλης Παππάς απευθυνόμενος στη δήμαρχο την αποκάλεσε «Κατίνα» με αποτέλεσμα η ένταση να αυξηθεί. Η πρόεδρος της Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου μετά τον χαρακτηρισμό σηκώθηκε και φωνάζοντας στον κ. Παππά αποχώρησε από τη συνεδρίαση.