δημοτικό συμβούλιο Καβάλας

Σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας, αναφέρει πως το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας τοποθετείται ενάντια στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Άγριος καυγάς μέσα στο δημοτικό συμβούλιο στην συνεδρίαση της Πέμπτης 9 Μαρτίου μεταξύ του δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη και του δημοτικού συμβούλου της Συμπαράταξης Πολιτών Σωτήρη Σωτηριάδη.

Την παραίτηση του από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, υπέβαλε την Τρίτη (13/12) το μέλος της δημοτικής παράταξης "ο Τόπος της Ζωής μας" Γιάννης Μούτλιας.

Επανέρχεται μετά από 6 χρόνια το παγοδρόμιο στο κάτω μέρος της πλατείας στην Καβάλα για την εορταστική περίοδο.

Τις θέσεις για τα θέματα του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία υπογραμμίζει ότι πρέπει να καταργηθούν τα ανταποδοτικά κάθε είδους.

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας απέστειλε η δημοτική παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών» με αφορμή τη συνεδρίαση του Σώματος δια περιφοράς την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

Ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας.

Συνεδριάζει την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, στις 19:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Η συνεδρίαση θα είναι μεικτή (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με την Εγκύκλιο 643/24.09.2021, Α.Π. 69472/24.09.2021, Α.Δ.Α. ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5, του ΥΠ.ΕΣ.] και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο απολογισμός του Δήμου Καβάλας για το οικονομικό έτος 2020 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου. 

Πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στις δημοτικές εκλογές του 2019 με την παράταξη «Ανάσα για τον Δήμο» της Δήμητρας Τσανάκα και ταυτόχρονα η πρώτη μεταξύ όλων στο δημοτικό συμβούλιο ήταν η εκλιπούσα πλέον Μαρία Φραντζεσκάκη με 1.275 σταυρούς.  

Να συμμετέχουν στις δια ζώσης συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνο

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης πρέπει να αποστείλουν στη γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι Καβάλας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να επανέλθει η κανονική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου στις δια ζώσης συνεδριάσεις. 

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 7:00 το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Τα θέματα που θα συζητηθούν σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη είναι τα εξής: 

Σε ηλικία 51 χρονών έχασε αιφνιδίως τη ζωή της η Λαμπρινή Θεοδωρίδου, μέλος του τοπικού συμβουλίου Κρηνίδων και υπάλληλος της δημοτικής επιχείρησης «Δημωφέλεια» του δήμου Καβάλας.

Την παραχώρηση του 1ου ορόφου του κτιρίου της πρώην Lord για τη στέγαση του Κέντρου Αριστείας αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας στην συνεδρίαση της Δευτέρας 12 Ιουλίου. 

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το απόγευμα της Δευτέρας 12 Ιουλίου από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας η οικονομική πολιτική της διοίκησης Μουριάδη και οι αποφάσεις που λήφθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μεταδίδονται ζωντανά μέσω του διαδικτύου στην διεύθυνση της ιστοσελίδας του Δήμου Καβάλας (www.kavala.gov.gr), και μέσω facebook.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ στις δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου που θα καλύψουν την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 5 Απριλίου.

Συνεδριάζει την Τρίτη 15 Ιουνίου στις 7:00 το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του δήμου Καβάλας. Οι συνεδριάσεις προβάλλονται και ζωντανά από το διαδίκτυο.

Αναβλήθηκε τελικά λόγω μη απαρτίας η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που είχε οριστεί για την Πέμπτη 10 Ιουνίου. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν 17 δημοτικοί σύμβουλοι από τους 21 που χρειάζονταν για να μπορέσει να γίνει η συνεδρίαση.

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας στη συνεδρίαση της Δευτέρας 11 Μαΐου το θέμα για την εκπόνηση μελέτης με ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό  για την «ανέγερση νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή Περιγιαλίου του Δήμου Καβάλας».

Για τις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης 11 Μαΐου έχει οριστεί η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Καβάλας που θα ασχοληθεί με τις προσλήψεις των υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα καθαριότητας και καλλωπισμού με κλαδέματα και κόψιμο των χόρτων. 

Κατά πλειοψηφία πέρασε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας με την οποία ζητά την άμεση απομάκρυνση της δομής φιλοξενίας προσφύγων από το στρατόπεδο Ασημακοπούλου. 

Οι πέντε παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας των Τσανάκα, Παπαδόπουλου, Βέρρου, Παππά και Ξανθόπουλου ζητούν να μπει ως έκτακτο θέμα στη συνεδρίαση της Δευτέρας (19/4) η λήψη απόφασης για ανάκληση της έφεσης κατά των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι». 

Οι αιτήσεις δημοτών της Καβάλας που έχουν απευθυνθεί στον Δήμο για οικονομική στήριξη πρόκειται να συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 6:00 το απόγευμα η οποία θα παγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη. 

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης για το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας ενόψει της τουριστικής σεζόν. «Ας κρατάμε μικρό καλάθι», είπε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα (8/3).

Καμία διαφορά στον απολογισμό του 2019 σε σχέση με τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Καβάλας διαπιστώνει ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας με αφορμή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 1 Μαρτίου με θέμα τον απολογισμό του 2019.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 1 Μαρτίου στις 19:00 με τηλεδιάσκεψη το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Θέμα της συνεδρίασης η «Σύνταξη Έκθεσης και του Ισολογισμού και των Αποτελεσμάτων Χρήσης έτους 2019».

Τη διαφωνία τους με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας για καταδίκη των δηλώσεων Βασιλικού εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπαράταξης Πολιτών. 

 

Τέλος βάζει στο θέμα της μετονομασίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας στη συνεδρίαση της Δευτέρας (15/2) μετά και τη συνάντηση των επικεφαλής το πρωί

Σελίδες