Κατά του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου στράφηκε για πρώτη φορά το μεσημέρι της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο δημαρχείο της Καβάλας. 

 

 

Να σημειωθεί ότι η συνέντευξη δόθηκε προκειμένου να ανακοινώσουν από κοινού με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ότι βρέθηκαν τα χρήματα για να χρηματοδοτηθούν οι μελέτες για την πεσμένη γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο της, για τη συνέχιση της Περιμετρικής και για την κατασκευή των κόμβων Πέρνης και Τούζλας. Ανακοινώσεις που πριν έναν μήνα έγιναν από τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη

 

 

Αφορμή για την επίθεση στον κ. Μαρκόπουλο στάθηκε μια ερώτηση που έγινε στον κ. Μέτιο, σχετικά με μια επιστολή που του είχε στείλει στις 3 Ιανουαρίου ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και στην οποία τον ενημέρωνε για πως πώς μπορούν να ολοκληρωθούν φθηνότερα και οικονομικότερα οι μελέτες για μεγάλα έργα της Καβάλας. 

 

 

Μια επιστολή που όπως φαίνεται δεν είδε με καλό μάτι ο κ. Μέτιος αφού με αφορμή την ερώτηση άδραξε την ευκαιρία για να πει μεταξύ άλλων « Ο κ. Μαρκόπουλος λέει στην επιστολή του Φρονούμε ότι προτεραιότητα στη χρηματοδότηση για τη σύνταξη μελετών, αποτελεί το τμήμα της περιμετρικής της πόλης που βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης. Μου στέλνει την επιστολή 3 Ιανουαρίου, όταν η έγκριση ήρθε στις 28 Δεκεμβρίου μετά από αίτημα που έκανε εγγράφως και η κ. Τσανάκα. Αναρωτιέμαι τι ήθελε με αυτό να δείξει ο κ. Μαρκόπουλος; Ήθελε να με προλάβει επειδή ανακίνησα το θέμα; Ήθελε να καρπωθεί την πατρότητα της ιδέας και να μου υποδείξει εγγράφως ότι οι άλλες μελέτες δεν είναι απαραίτητες, αλλά αυτή είναι η πιο σημαντική; Εγώ δεν επιτρέπω σε κανέναν τέτοια συμπεριφορά που πηγάζει από μια τέτοια επιστολή. Πολύ περισσότερο στην κ. Μαρκόπουλο. Εγώ δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά τέτοιους ανθρώπους που έχουν τέτοια στάση σε θέματα τόσο κρίσιμα για την Καβάλα. Ούτε μπορώ να συνεργαστώ με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Παρατηρείται κλεφτοπόλεμος, κρύβονται κάποιοι και προσπαθούν να βρουν σημεία για να κάνουν κριτική. Εγώ έχω προχωρήσει, έχω ξεκάθαρες θέσεις κι έχω συγκεκριμένη άποψη για τα έργα και θεωρώ ότι η Καβάλα αξίζει κάτι καλύτερο».

 

Τι λέει ο Θόδωρος Μαρκόπουλος 

Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος την ώρα της συνέντευξης βρισκόταν στα Τενάγη των Φιλίππων προκειμένου να κάνει αυτοψία στις ζημιές που έγιναν στα χωράφια από τις πρόσφατες πλημμύρες. Εκεί τον βρήκε η εκπομπή του Γιάννη Κομνηνού και του Νίκου Ταραπατζή «ON KAMERA» στους οποίους μίλησε σχετικά. Όπως είπε δεν καταλαβαίνει την επίθεση του κ. Μέτιου όταν πριν από λίγο καιρό του είχε ζητήσει να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του στις επερχόμενες εκλογές. «Δεν μπορώ να καταλάβω τότε μπορούσε να συνεργαστεί μαζί μου και τώρα δεν μπορεί;», είπε ο κ. Μαρκόπουλος. 

 

 

Σε 2 περίπου χρόνια η μελέτες για τη γέφυρα - άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθεί η επισκευή

Όσον αφορά στη γέφυρα ο κ. Μέτιος είπε ότι τις μελέτες θα αναλάβει να τις εκπονήσει η Εγνατία Οδός ΑΕ και τόνισε πως ο χρόνος παράδοσής τους είναι από 1,5 έως 2 χρόνια. Το σίγουρο πάντως είναι ότι γέφυρα στην Καβάλα δεν πρόκειται να δούμε πριν την πενταετία. 

Κάτια Γιαννουκάκου