Με ένα καυστικό σχόλιο στο προσωπικό του προφίλ στο facebookο πρώην δήμαρχος Καβάλας και υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ Κωστής Σιμιτσής σχολιάζει την ανάρτηση της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασίας Ιωσηφίδου σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών η οποία αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ως εκπρόσωπος του Δήμου στην τουριστική έκθεση «The New York Times Travel Show». Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Ιωσηφίδου βρίσκεται σε δύσκολη θέση σχετικά με το πως θα απαντήσει στους Αμερικανούς που τη ρωτούν αν η Καβάλα ανήκει στη Βόρεια ή στη Νότια Μακεδονία. 

 

Συγκεκριμένα η κ. Ιωσηφίδου αναφέρει: Μόλις ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα της τουριστικής έκθεσης στην Νέα Υόρκη και ήδη, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, έχουν εμφανιστεί οι πρώτες επιπτώσεις από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς από σήμερα οι Αμερικάνοι επισκέπτες που αθρόα προσέρχονται στο περίπτερο μας, ζητούν να μάθουν αν η Καβάλα ανήκει στην Βόρεια ή στην Νότια Μακεδονία. !!! Μήπως το υπουργείο εξωτερικών να μας ενημερώσει τι θα πρέπει να απαντάμε; Γιατί η μοναδική δική μας απάντηση ήταν, είναι και θα πρέπει να εξακολουθήσει να είναι : "Στην ΑΛΗΘΙΝΗ Μακεδονία" 

Επειδή όμως στην Νέα Υόρκη βρίσκομαι εκπροσωπώντας όχι τον εαυτό μου αλλά τον καβαλιώτικο λαό ζητώ την εξουσιοδότηση όλων σας πάνω στο θέμα αυτό.

 

Ο κ. Σιμιτσής όμως σχολιάζει και την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη στη Νέα Υόρκη λέγοντας πως ο κ. Αντωνιάδης ζει το όνειρό του. 

 

Δείτε την καυστική ανάρτηση του Κωστή Σιμιτσή 

 

Από την «Εξοικείωση με το ταξίδι» (fam-trip) στην «Εξοικείωση με την τάξη» (fam trim). 

Ή αλλιώς «ζούνε το όνειρό τους».

Στο ωραίο και ανεπανάληπτο ταξίδι που κάνουν αυτές τις μέρες στη Νέα Υόρκη οι επί του τουρισμού αιρετοί μας, 

• ο ένας προωθεί το fam trim (!!!), αντί για το fam-trip, 

• και η άλλη εξηγεί στους φιλομαθείς νεοϋορκέζους τη διαφορά μεταξύ Βόρειας και Νότιας Μακεδονίας.

Έρχονται χιλιάδες Ινδοί τουρίστες, πού θα χωρέσουν και οι Αμερικανοί;

 

 

Κ.Γ.