«Δεν θα έλεγα ποτέ κάποιον προδότη επειδή στηρίζει την Συμφωνία, ούτε θα υποστήριζα την βία που ασκήθηκε τις τελευταίες ημέρες» αυτό είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ετήσιο συμπόσιο του περιοδικού Economist με τον αρχισυντάκτη Ντάνιελ Κλάιν. 

 

Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι από την στιγμή που η συμφωνία ψηφίστηκε στη Βουλή «λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν για να αλλάξει» ενώ ισχυρίστηκε επίσης ότι «δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στην Συμφωνία και στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ» καθώς η Ελλάδα έχει πλήρη ισχύ «να προβάλλει βέτο υπέρ των συμφερόντων της εφόσον δεν εξυπηρετούνται κατά την ενταξιακή διαδικασία».

 

Προέβλεψε πρόωρες εκλογές

Ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε ότι οι εθνικές εκλογές είναι πολύ πιθανόν να γίνουν το Μάιο κι επιπλέον σημείωσε ότι «οι επενδυτές θέλουν ένα καθαρό τοπίο».

 

Μείωση φόρων επιχειρήσεων και μείωση δημοσίων δαπανών

Σε ό,τι αφορά την πολιτική του πρόταση, είπε μεταξύ άλλων: «Εμείς θέλουμε τη μείωση της φορολογίας, εκλογίκευση των δημοσίων δαπανών και ανάπτυξη μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας». Πρόσθεσε ακόμη ότι θα επιστρέψει ό,τι πλεόνασμα υπάρχει στην πραγματική οικονομία ενώ υποσχέθηκε ότι στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του θα μειώσει κατά 20% την εταιρική φορολόγηση και τα μερίσματα.

 

"Θέλω να κάνω την εκπαίδευση μια μεγάλη βιομηχανία"

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι περιμένει να γίνουν επενδύσεις και από εγχώρια κεφάλαια σχολιάζοντας σχετικά: «χρειάζεται μία νέα συμφωνία με τον επιχειρηματικό κόσμο και μπορούμε να την κάνουμε».

 

Σχετικά με την δημόσια Παιδεία είπε: «θα ήθελα να κάνω την εκπαίδευση μία μεγάλη βιομηχανία και να την ανοίξουμε και στους ιδιώτες επενδυτές δίχως να υποκαταστήσει την δημόσια».