Φορολογία

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, στην ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο «Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις - Συνταξιοδοτική Διάταξη», ανέφερε πως “η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, αναμορφώνει τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας με στόχο τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος της χώρας και την ενίσχυση της διαφάνειας στις συναλλαγές."

“Όσοι απορρίπτουν και δαιμονοποιούν το σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής να ξέρουν πως ταυτόχρονα στερούν από τους πολίτες το δικαίωμα για καλύτερες υποδομές, καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερη υγεία, ισχυρότερη άμυνα”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε ομιλία του στη Βουλή.

Ζητούν από τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Η ΟΕΒΕ Καβάλας σε ανακοίνωση της αναφέρει πως μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας άλλοι βουλευτές δηλώνουν πως θα ψηφίσουν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, άλλοι όμως δηλώνουν πως δεν θα το κάνουν, για αυτό η Ομοσπονδία ζητά από τους τέσσερις βουλευτές Καβάλας να ψηφίσουν μόνο κατά την κρίση τους.

Το φορολογικό καθεστώς 730.000 ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, με τρεις βασικές αλλαγές στις διατάξεις.

Ένας μήνας έχει απομείνει έως το τέλος του έτους προκειμένου οι πολίτες να καλύψουν όλες τις υποχρεώσεις που έχουν έναντι του κράτους και να μην βρεθούν εκτεθειμένοι και αντιμέτωποι με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

«Αυτό είναι σωστό, αυτό είναι δίκαιο, αυτό πρέπει να γίνει πράξη» σχολιάζει με ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καβάλας της ΝΔ (πρώην ΝΟΔΕ) αναπαράγοντας μέρος της δήλωσης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. 

Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές του Νομού Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Γιάννη Πασχαλίδη, Μακάριο Λαζαρίδη και Αγγελική Δεληκάρη στέλνει η ΟΕΒΕ Καβάλας.

Από την 1η Ιανουαρίου 2024 όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι τηρούν επαγγελματικό λογαριασμό, δέχονται υποχρεωτικά πληρωμές του συστήματος IRIS.

Ανακοίνωση για την απεργία της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου στην Καβάλα εξέδωσε ο εμπορικός σύλλογος Καβάλας.

Παγίδα πρόσθετης επιβάρυνσης, πέραν του αυξημένου φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν 473.000 ελεύθεροι επαγγελματίες από την εφαρμογή της ελάχιστης αμοιβής των 10.920 ευρώ ετησίως, κρύβουν οι διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου που έχει δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, στην οποία αναφέρει ότι συμμετέχει με κλειστά καταστήματα στις κινητοποιήσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Οι 8 περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι μπορούν να αμφισβητήσουν το τεκμαρτό εισόδημα. Ποιοι εξαιρούνται από το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα και για ποιους μειώνεται 50%.

Την Τετάρτη (15/11) στις 19:00 το απόγευμα, θα γίνει ευρεία σύσκεψη φορέων στα γραφεία της ΟΕΒΕ Καβάλας με μοναδικό θέμα συζήτησης τον συντονισμό κοινών δράσεων για την απόσυρση του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου. Συμμετέχουν Ιατρικός, Δικηγορικός και Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, καθώς και το Τεχνικό Επιμελητήριο.

«Φρένο» μπαίνει στα κοινωνικά επιδόματα που εισπράττουν πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες με το νέο σύστημα φορολόγησης που θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2024 και θα αφορά τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν φέτος.

Για «δίκαιο σύστημα φορολόγησης» κάνει λόγο η κυβέρνηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που εισάγει ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, για «τσουβάλιασμα» και «άδικο σύστημα» κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι της αγοράς.

Νέο πλαίσιο φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες ανακοίνωσε η κυβέρνηση βασιζόμενη και αυτή, όπως και “παραδοσιακά” όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, σε τεκμαρτό “μοντέλο” προσδιορισμού φορολογητέας ύλης, δείγμα αδυναμίας ουσιαστικά να “δεσμεύσει” με πιο “έξυπνο” και στοχευμένο τρόπο φορολογητέα ύλη, από μια επαγγελματική τάξη που “ρέπει”, ακαταπαύστως, στη φοροδιαφυγή.

Kλειστά θα είναι τα γραφεία της Δ.Ο.Υ. Καβάλας και τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων Θάσου, Νέστου και Παγγαίου στις 9 Nοεμβρίου 2023.

Με νέα ηλεκτρονικά «όπλα» στα χέρια τους θα βγουν στην αγορά στα τέλη Μαΐου οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Αυξημένα κατά 12% έναντι του στόχου τον πρώτο μήνα του έτους τα φορολογικά έσοδα.

«Σκλάβοι» του κράτους για έξι μήνες το χρόνο είναι οι Έλληνες φορολογούμενοι. Εργάζονται 179 ημέρες το χρόνο μόνο και μόνο για να πληρώσουν τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Στη διαγραφή οφειλών έως 10 ευρώ για 118.906 φορολογούμενους προχώρησε η ΑΑΔΕ. Όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αφορά φορολογούμενους οι οποίοι πληρούσαν τις εξής προϋποθέσεις:

Ακόμη μία αρνητική έκπληξη φαίνεται ότι περιμένει τους συνταξιούχους το 2021 καθώς φαίνεται ότι έχει αποφασιστεί να… φορολογηθεί και το εφάπαξ.

 

Νέα παράταση στις φορολογικές υποχρεώσεις έως τον Απρίλιο του 2021 προανήγγειλε υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» του OPEN TV για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με ένα θέμα που «καίει» πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων στη Θάσο, έκανε η βουλευτής του Μέρα25 Φωτεινή Μπακαδήμα

 

Την αναστολή του ΦΠΑ για τα επόμενα 3 χρόνια σε όλες τις οικοδομικές άδειες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλ

Το φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε στη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιουνίου ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος είπε: 

Σε αυτό το πλαίσιο ψηφίστηκε χθες, ύστερα από πρόταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, η τροποποίηση του άρθρου 29 παρ.3 του ν. 4384/2016, με διάταξη στο νόμο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

«Δεν θα έλεγα ποτέ κάποιον προδότη επειδή στηρίζει την Συμφωνία, ούτε θα υποστήριζα την βία που ασκήθηκε τις τελευταίες ημέρες» αυτό είπ

Σελίδες