Οι βουλευτές και πρώην βουλευτές της ΝΔ, από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, άρχισαν ο ένας μετά τον άλλο να στέλνουν ανακοινώσεις στήριξης στην επιλογή του προέδρου του κόμματος, άλλες πιο θερμά κι άλλες πιο χλιαρά διατυπωμένες. 

 

«Η παράταξη μας ξεκινά ένα κρίσιμο και ολομέτωπο αγώνα σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την τελική ΝΙΚΗ στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές και Βουλευτικές εκλογές. Προϋπόθεση γι’ αυτή τη νίκη είναι η ενότητα και η συστράτευση όλων των δυνάμεων. Γι’ αυτό, όπως έχω εξαρχής δηλώσει, στηρίζω την επιλογή του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πρόσωπο του Χρήστου Μέτιου και του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία» λέει ο πρώην υπουργός από τη Ροδόπη Ευριπίδης Στυλιανίδης, με μια ανακοίνωση που στάλθηκε στα ΜΜΕ ελάχιστα λεπτά μετά την ανακοίνωση του κόμματος.

 

"Αποφασίστηκε σήμερα από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας η υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στηρίζω ανεπιφύλακτα την απόφαση του Προέδρου και θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε ο Χρήστος Μέτιος και ο συνδυασμός του να κερδίσουν τις επερχόμενες εκλογές για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης" λέει ο πρώην υπουργός από την Ξάνθη, Αλέκος Κοντός.

 

«Η επιλογή της υποψηφιότητας του σημερινού Περιφερειάρχη κ. Μέτιου, ως υποψηφίου και για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, από την ηγεσία του Κόμματος, είναι σεβαστή και τυγχάνει της στήριξης μου» λέει πιο λακωνικά ο Δραμινός βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης.

 

«Στηρίζω την υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Προέχει πάνω απ’ όλα η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές» αναφέρει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος

 

«Ο κ. Χρήστος Μέτιος απέδειξε έμπρακτα ότι ξέρει και μπορεί να παλεύει για τη λύση των προβλημάτων της Περιφέρειάς μας και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχουμε μπροστά μας. Απέδειξε ότι υπήρξε άξιος συνεχιστής του έργου που δρομολόγησε ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης. Θεωρώ ότι η εκλογή του για μια νέα θητεία είναι δεδομένη και οφείλουμε όλες και όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην κοινή προσπάθεια» λέει ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την απόφαση Μητσοτάκη για το χρίσμα στην ΑΜΘ, ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης

 

Η κοινή ανακοίνωση των 5 ΝΟΔΕ

Στο μεταξύ, κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ της ΝΔ από τους 5 νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για να στηρίξουν την επιλογή Μητσοτάκη. 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

 

«Δήλωση Προέδρων ΝΟΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφορικά με την ανακοίνωση στήριξης της ΝΔ στο πρόσωπο του Χρ. Μέτιου ως Υποψήφιου Περιφερειάρχη:

 

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα προ ολίγου, ο κ. Χρήστος Μέτιος έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. 

 

Ως Πρόεδροι των ΝΟΔΕ Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου χαιρετίζουμε τη στήριξη αυτή και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις με επικεφαλής τον Χρήστο Μέτιο για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το μέλλον που η Περιφέρειά μας δικαιούται και αξίζει.

 

Είμαστε όλοι ενωμένοι στο κοινό αγώνα!»