Ομαλά κύλισε η εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου διοικητικού συμβουλίου την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Ωκεανίς, σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο Ξενοφώντα Κροκίδη. Συνολικά προσήλθαν να ψηφίσουν 271 γιατροί από όλο το νομό Καβάλας μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας που έκλεισαν οι κάλπες. 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο έλαβε 232 ψήφους και 10 έδρες και η ΔΗ.ΠΑ.Κ. (Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση) έλαβε 19 ψήφους και 1 έδρα, ενώ οι εκπρόσωποι στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο προέρχονται από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο. 

 

]Τις επόμενες ημέρες τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ αναμένεται να εκλέξουν πρόεδρο μετά από ειδική συνεδρίαση που θα συγκαλέσει ο πρώτος σε ψήφους γιατρός Περικλής Αμπεριάδης, ο οποίος σε δηλώσεις τους έκανε λόγο για προσπάθειες κομματικοποίησης των εκλογών από εξωιτρικά κέντρα. 

 

Συγκεκριμένα είπε: «Οι συνάδελφοι γιατροί, στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, γύρισαν την πλάτη στην στείρα κομματική αντιπαράθεση που προωθήσαν εξωατρικά κέντρα καθώς και στις άστοχες προσωπικές επιθέσεις. Προσωπικά είμαι ευγνώμων και ευχαριστώ όλους τους συναδέρφους για την εμπιστοσύνη τους. Εύχομαι το νέο Συμβουλιο να εκφράσει τα προβλήματα του ιατρικού κόσμου και να διεκδικήσει αγωνιστικά τις λύσεις τους. Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ».

 

 

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών

 

Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ψήφισαν: 271

Άκυρα: 20

Λευκά:0

 

Περικλής Αμπεριάδης-119 ψήφοι

Δέσποινα Ιατρού-107 ψήφοι

Αναστασία Αντωνίου-103 ψήφοι

Στάθης Τσαρίδης-86 ψήφοι

Κωνσταντίνος Δημητριάδης-76 ψήφοι

Χαριτίνη Μελισσοπούλου-72 ψήφοι

Αλέξης Πολίτης-68

Νίκος Τουραμανίδης-70 ψήφοι

Αργύρης Αργυρίου-68 ψήφοι

Άννα Τζαναβάρη-62 ψήφοι

Ευαγγελία Ποτόλια-16 ψήφοι (ΔΗ.ΠΑ.Κ.)

 

 

Εξελεγκτική Επιτροπή

 

Ψήφισαν: 271

Έγκυρα: 235

Άκυρα/λευκά: 36

 

Σταυρούλα Μπουσμουκίλια: 137 ψήφοι

Ευάγγελος Αργυρίου: 119

Δέσποινα Παπαδοπούλου: 101

 

 

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

 

Περικλής Αμπεριάδης-116

Αναστασία Αντωνίου-105

Ξενοφών Κροκίδης-103

Στάθης Τσαρίδης-78

Αρχέλαος Γρανάς-74

Σταύρος Δεϊρμεντζόγλου-73