Στα ανατολικά όρια της πόλης της Καβάλας, εκτείνεται μια περιοχή με το τοπωνύμιο “Περιγιάλι”, στην οποία έχουμε την τιμή να δραστηριοποιούμαστε ως ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ Σύλλογος.

 

Η ανωτέρω αναφορά γίνεται καθώς πολλές φορές οι αρμόδιοι φορείς αμελούν πως η εν λόγω περιοχή βρίσκεται υπό την ευθύνη τους. Μια βόλτα άλλωστε στην περιοχή, θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο, πως οι υποδομές της είναι ανύπαρκτες έως επικίνδυνες. 

 

 

Οι ελπίδες μας πως η κύρωση της Πράξης Εφαρμογής και η ένταξη της περιοχής μας στο Σχέδιο Πόλης, θα οδηγήσει σε έργα ανάπλασης, που θα αλλάξουν την εικόνα της, ενώ θα μας επιτρέψουν να έχουμε ένα σχετικά ανεκτό βιοτικό επίπεδο, έχουν πλέον εξανεμιστεί.

 

 

Κανένα έργο ανάπλασης, κανένα σχέδιο για κάποιο έργο, καμία ενημέρωση για τις προθέσεις των αρμόδιων φορέων σχετικά με την βεβαίωση των χρηματικών οφειλών, ενώ την ίδια ώρα με την καταγραφή των προβλημάτων, γράφουμε βιβλίο και όχι δελτίο τύπου.

Εδώ και αρκετό καιρό, “φωνάζουμε” πως θα γεμίσουμε με υπερχρεωμένους ιδιοκτήτες ακίνητων στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Καβάλας. 

 

 

Ποτέ δεν ζητήσαμε κάτι εξωπραγματικό. Ζητούμε να σέβονται τις αγωνίες μας και να διευκολύνουν την καθημερινότητα μας. Δεν αρκεί, πλέον, η καλή διάθεση και προθυμία ορισμένων.

 

 

Θέλουμε επιτέλους να δούμε μια συγκεκριμένη και σοβαρή πρωτοβουλία σχετικά τόσο με τα έργα ανάπλασης όσο και με τις οφειλές των ιδιοκτητών, πριν φτάσουμε στο στάδιο των κατασχέσεων. 

Έχουμε πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την Πράξη Εφαρμογής, έχουμε καταθέσει ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καβάλας, έχουμε επισκεφθεί πολλάκις την Δήμαρχο Καβάλας και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους. 

Πλέον ζητούμε μια ΑΜΕΣΗ επίσημη δημόσια ενημέρωση από τον Δήμο Καβάλας προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο Περιγιάλι, όπου θα παρουσιαστεί το σχέδιο δράσης του Δήμου Καβάλας για την περιοχή μας.

 

 

Γι’ αυτό τον λόγο καλούμε την Δήμαρχο Καβάλας να ορίσει μέσα στο εύλογο χρονικό διάστημα του ενός μήνα, τον ακριβή χρόνο και τον τόπο όπου θα ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη για το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής του Περιγιαλίου.

Γνωρίζουμε πως το ύφος της εν λόγω ανακοίνωσης δεν αρμόζει σε ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ Σύλλογο, αλλά οι αντοχές μας έχουν στερέψει.

 

Εκ μέρους του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου Καβάλας “Ο Άγιος Τρύφων”

                                                    Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ kokkino Kavalas