Έναν άνδρα 53 ετών και μία γυναίκα 51 ετών από χωριό της Καβάλας συνέλαβε η αστυνομία το βράδυ της Τετάρτης 1 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

 

Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.  

 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν  δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.056 γραμμαρίων. 

 

Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία των δύο δραστών, σε χωριό της Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, οι αστυνομικοί εντόπισαν:

 

·            13 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,30 έως 1,2 μέτρων

 

·            7 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 72,7  γραμμαρίων

 

·            1 νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους 5,1 γραμμαρίων

 

·            σπόροι κάνναβης

 

·            1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

 

Κατασχέθηκαν συνολικά 13 δενδρύλλια κάνναβης, 1.128,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 5,1 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, σπόροι κάνναβης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 2 κινητά τηλέφωνα.

 

Κατασχέθηκε επίσης το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.