Στήριξη στο συλλαλητήριο της Τρίτης 15/5 ενάντια στα μετωπικά διόδια στην Εγνατία Οδό, έξω από την Καβάλα, εκφράζουν με κοινή γραπτή τους δήλωση οι τρεις βουλευτές Ν.Καβάλας τού ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι τα αναλογικά διόδια (πλευρικά διόδια στις εισόδους και εξόδους του αυτοκινητόδρομου) έχουν νομοθετηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ότι η εμμονή του ΤΑΙΠΕΔ στα μετωπικά διόδια προέρχεται από μνημονιακή απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης. 

 

 

Η δήλωσή τους είναι η εξής: 

 

Οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε την αυτονόητη συμπαράστασή μας στη διαμαρτυρία όλων των θεσμικών παραγόντων και πρωτίστως των συμπολιτών μας στην προοπτική κατασκευής μετωπικών διοδίων στα ανατολικά της πόλης μας.

 

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σχεδίασε και θεσμοθέτησε το αναλογικό σύστημα στα διόδια

 

Ωστόσο το ΤΑΙΠΕΔ, μνημονιακός φορέας, που συστάθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις κατ’ εντολήν των θεσμών, επιμένει στην υλοποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2014, που προέβλεπε τη δημιουργία μετωπικών διοδίων στην Εγνατία.

 

Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για κατασκευή μετωπικών διοδίων μάς βρίσκει κάθετα αντίθετους.

 

Παρά το γεγονός ότι, κατά την ημέρα διεξαγωγής του συλλαλητηρίου, ανειλημμένες υποχρεώσεις στη Βουλή, μάς υποχρεώνουν να βρισκόμαστε στην Αθήνα, ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των Καβαλιωτών και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας να ακυρωθεί αυτή η καταστροφική για τον τόπο μας προοπτική. 

 

Εμμανουηλίδης Δημήτρης

Μορφίδης Κώστας

Παπαφιλίππου Γιώργος