Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε τελικά η συμμετοχή των μελών της ΝΔ στο νομό Καβάλας, στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη διοικήσεων στις δημοτικές και τη νομαρχιακή οργάνωση αλλά και την εκλογή αντιπροσώπων για το επικείμενο συνέδριο του κόμματος. 

 

Σε όλο το νομό Καβάλας ψήφισαν 1.288 άτομα, αριθμός κατά πολύ μικρότερος από τα 2.000 άτομα που υπολογίζεται ότι είχαν δικαίωμα ψήφου. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν το πρωί για την προσέλευση 2.000 ατόμων. 

 

Στο Δήμο Καβάλας ψήφισαν 808 άτομα, στο Δήμο Παγγαίου 201 άτομα, στο Δήμο Νέστου 177 άτομα και στο Δήμο Θάσου 102 άτομα. 

 

Μέχρι τις 21:30 δεν υπήρχε σαφής εικόνα καθώς η καταμέτρηση δεν είχε καν αρχίσει στις κάλπες της Καβάλας που αφορούσαν στις ΔΗΜΤΟ και τη ΝΟΔΕ της Καβάλας, παρά μόνο υπήρχαν μερικά αποτελέσματα για τους συνέδρους. 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑΣΟΥ 

Νωρίς έβγαλε αποτέλεσμα η Θάσος, όπου ψήφισαν 102 από τα 131 εγγεγραμμένα μέλη με δικαίωμα ψήφου. Στην κάλπη της ΝΟΔΕ, όπου υπήρχε ενδιαφέρον λόγω των δύο υποψηφιοτήτων, ο Μπάμπης Δράκος έλαβε 72 ψήφους και η Μαρία Παραντινού 22 ψήφους. 

 

Στη ΔΗΜΤΟ Θάσου εκλέχθηκαν όλοι οι υποψήφιοι. Πρόεδρος επανεκλέχθηκε ο Δημήτρης Μανίτσας. 

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΕΣΤΟΥ 

Αποτελέσματα έβγαλε και ο Νέστος όπου ψήφισαν 177 από τους 204 εγγεγραμμένους. Εκεί η μάχη ήταν στήθος με στήθος: ο Μπάμπης Δράκος έλαβε 77 ψήφους και η Μαρία Παραντινού 69 ψήφους. 

 

Εκλέχθηκαν όλα τα υποψήφια μέλη αλλά κι ο υποψήφιος πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Κώστας Χιώτης. Σε επίπεδο συνέδρων, η κάλπη της Χρυσούπολης έδωσε πρωτιές στον Κώστα Χιώτη (142 ψήφοι), στον Φώτη Πασχαλίδη (140) και στον Σωτήρη Παπαδόπουλο.  

 

ΣΥΝΕΔΡΟΙ 

Μέχρι τις 21:30 υπήρχαν μερικά αποτελέσματα (1 από τα 3 εκλογικά τμήματα) για το Δήμο Καβάλας σε ό,τι αφορά τους συνέδρους. Σε σύνολο 249 έγκυρων ψηφοδελτίων της 1 εκ των τριών καλπών, στις πρώτες θέσεις προτίμησης για θέσεις αντιπροσώπων στο συνέδριο ήταν οι Μένανδρος Μαρινάκης (90 ψήφοι), Ιωσηφίδης (84), Χριστακάκης (70), Στέλλα Παπαδοπούλου (66), Σωτήρης Παπαδόπουλος (56), Ξανθόπουλος (55).