Φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί στο σπίτι φιλοξενίας «Το χαμόγελο του Παιδιού» στη Νέα Ηρακλείτσα. Η φωτιά προκλήθηκε από την κουζίνα που βρίσκεται στο ισόγειο του σπιτιού και επεκτάθηκε στους δυο ορόφους του κτιρίου. Πυκνοί καπνοί έπνιξαν τα δωμάτια όπου φιλοξενούνται 19 παιδάκια διαφόρων ηλικιών. Οι συνοδοί και οι υπεύθυνοι της δομής πρόλαβαν να βγάλουν έξω από το κτίριο τα παιδιά ωστόσο τρία εγκλωβίστηκαν στον πρώτο και στο δεύτερο όροφο. 

Στο σημείο της φωτιάς έφτασαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στη διαδικασία συμμετείχε και ένα ασθενοφόρο του Χαμόγελου. Τα παιδιά απεγκλωβίστηκαν από το κτίριο χάριν στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 

 

Όλα τα παραπάνω είναι το σενάριο της άσκησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 25 Απριλίου στο σπίτι που διατηρεί το Χαμόγελο του Παιδιού στη Νέα Ηρακλείτσα. 

 

Η άσκηση έγινε σε πραγματικούς χρόνους με τη συμμετοχή των παιδιών από τη δομή τα οποία από την πρώτη στιγμή κατάλαβαν πως έπρεπε να παίξουν τους ρόλους για να βοηθήσουν στο σενάριο της άσκησης. 

 

Για την άσκηση μίλησε το μέλος του ΔΣ του Χαμόγελου του Παιδιού Γιάννης Λαμπρόπουλος

 

 

 

 

και ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας Σταύρος Κυβράκης ο οποίος παρακολούθησε την άσκηση.