Σε δράσεις για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων στους δρόμους και τις γειτονιές του Δήμου Καβάλας προχωρά η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, είτε έχουν εντοπιστεί από τα ίδια τα συνεργεία του Δήμου είτε από τους πολίτες.

 

Στο πλαίσιο αυτό συγκροτήθηκε Ομάδα Ειδικού σκοπού στο Τμήμα Συντήρησης Οδών, Κτιρίων και Κοινοχρήστων Χωρών, με αποκλειστικό αντικείμενο εργασίες που αφορούν ασφαλτοστρώσεις, άμεσες αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων, φθορές ασφάλτου, επούλωση λάκκων, τομών και ρωγμών σε όλο το οδικό δίκτυο τόσο της ΔΕ Καβάλας, όσο και της ΔΕ Φιλίππων.

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας: «Επόμενος στόχος είναι η άρτια επάνδρωση και ο συντονισμός της συγκεκριμένης ομάδας, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των δημοτών μας.

 

Στη προσπάθεια καταγραφής των ζητημάτων συντήρησης της πόλης, μπορούν να βοηθήσουν πια όλοι οι δημότες, καθώς η δημοτική αρχή έχει μεριμνήσει ώστε να διευκολύνει την επικοινωνία του δημότη με τον δήμο για θέματα καθημερινότητας. Ήδη βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία:

Ενιαίος πενταψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης του πολίτη 15451

Εφαρμογή αναφοράς προβλημάτων «CityCare» στον νέο δικτυακό τόπο του δήμου.  https://citycare.kavala.gov.gr/

Λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected]

Με όλους τους παραπάνω τρόπους, μπορούν πια να καταγράφονται μεθοδικά και ταξινομημένα όλες οι αναγκαίες μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις συντήρησης του δήμου, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται καταλλήλως, ολοκληρωμένα και άμεσα.

Πέραν βέβαια των έργων αυτεπιστασίας από τις υπηρεσίες του δήμου, η διοίκηση ενισχύει σημαντικά και ανεβάζει ψηλά στην ατζέντα, τις εργολαβίες καθημερινότητας για τη νέα χρονιά. Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Καβάλας για το 2018, περιγράφει ξεκάθαρα το όραμα της διοίκησης για την καθημερινότητα του δημότη.

Ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, συντηρήσεις κτιρίων και κοινοχρήστων χώρων, παιδικές χαρές, υποδομές αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων, έχουν απόλυτη προτεραιότητα.

Στόχος μια πόλη καλοσυντηρημένη, καθαρή, φωτεινή, λειτουργική».