Στο πλαίσιο της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2018, ο Μάκης Παπαδόπουλος έκανε την εξής τοποθέτηση:

 

“Κυρία Δήμαρχε, είμαστε στον 4ο χρόνο της διοίκησής σας. Εξοργίζομαι από αυτά που διαβάζω στον Προϋπολογισμό.

Έργα δεν θα κάνετε, άλλωστε το δηλώσατε. Μελέτες δεν ωριμάζετε. Ευκαιρίες χάνετε. Νέα έσοδα δεν δημιουργείτε, τρώτε από τα έτοιμα. Νέες δουλειές δεν ανοίγουν για τους Καβαλιώτες.

 

Έχετε έναν προϋπολογισμό της τάξεως των 64 εκατομμυρίων ευρώ και ούτε λόγος για σχέδιο και δράσεις του Δήμου για την αντιμετώπιση της ανεργίας που μαστίζει τους νέους της πόλης. Τόσο μπορείτε, μα η Καβάλα αξίζει πολλά περισσότερα. Δυστυχώς, ζούμε μια χαμένη πενταετία για την πόλη μας.

 

Αδιαφορείτε παντελώς για τους νέους.

 

Τα έργα για την πόλη μέσω του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, αλλά και μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, αν υλοποιούνταν, θα είχαν και μια άλλη θετική επίπτωση στην τοπική κοινωνία: ΔΟΥΛΕΙΕΣ!

 

Με την ανεργία στους νέους να “καλπάζει” και να αποτελεί το βασικό θέμα που τους απασχολεί, ποιός είναι ο σχεδιασμός, ποιό είναι το πλάνο της Διοίκησης για να συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας; Απλά, δεν υπάρχει.

 

Καλά τα πανηγυράκια, τα φρου-φρου και τα αρώματα, τα παιδιά όμως χρειάζονται δουλειές, χρειάζονται όραμα και προοπτική, και δυστυχώς ο Δήμος δεν παρέχει αυτή τη στιγμή τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση”.

 

Επιπλέον, ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα του προϋπολογισμού που αφορούσαν στο έλλειμμα σε τεχνικά έργα, στην άσχημη κατάσταση των δρόμων, στα προβλήματα με την καθαριότητα, τις χαμηλές επιδόσεις στην ανακύκλωση, τις ευκαιρίες ανάπτυξης στον πολιτισμό, την κακοδιαχείριση, τις πελατειακές εξυπηρετήσεις και την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η Δημοτική Ενότητα Φιλίππων με ευθύνη της διοίκησης του Δήμου.