«Αυτοί που ασκούν σήμερα διοίκηση και είναι υποψήφιοι, σιωπούν για τα δρομολόγια και κρύβονται πίσω από τον απερχόμενο πρόεδρο του Επιμελητηρίου»

Ο συνδυασμός μας επέλεξε να τοποθετηθεί δημοσίως αυτές τις ημέρες για ένα θέμα μείζονος σημασίας, όπως το χαρακτηρίσαμε, για την τοπική οικονομία: αυτό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων Καβάλας – Θάσου. Με λύπη μας επισημάναμε ότι το Επιμελητήριο δεν παρενέβη στις αποφάσεις που έλαβε προ ημερών το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) οι οποίες αφορούν ένα ολόκληρο δρομολογιακό έτος.

 

Έχουμε όχι μόνο γνώση αλλά και ισχυρή μνήμη για τους αγώνες του Επιμελητηρίου για το θέμα αυτό -τα προηγούμενα χρόνια- όταν μάλιστα ο πρόεδρός του ήταν μπροστάρης στον αγώνα ενάντια στην τακτική των ναυτιλιακών εταιριών να υποβαθμίσουν τη γραμμή του Πρίνου.

 

Η παρέμβασή μας είχε στόχο να αναδείξει τις θέσεις μας για τη γραμμή αυτή. Θα περιμέναμε από τις άλλες παρατάξεις των υποψηφίων προέδρων να τοποθετηθούν – φανταζόμαστε ότι συμφωνούν όλοι ότι το πρόβλημα θέλει και φέτος σοβαρή αντιμετώπιση.

 

Θα περιμέναμε από τους υποψηφίους και παράλληλα ασκούντες διοίκηση σήμερα στο Επιμελητήριο, αφού ζητούν και την ψήφο των επιχειρηματιών, να εκφράσουν σαφή θέση.

 

Θα περιμέναμε όσοι αυτοαποκαλούνται «φυσική συνέχεια της διοίκησης Τσατσούλη» να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη για πράξεις, παραλείψεις, δηλώσεις και τοποθετήσεις σχετικά με το φετινό πρόβλημα και να προστατέψουν τον πρόεδρο του φορέα, ο οποίος επέλεξε να κρατήσει αποστάσεις από την προεκλογική περίοδο.

 

Δυστυχώς, βλέπουμε αυτούς που θα έπρεπε τώρα να είναι μπροστάρηδες, λόγω θέσης και φιλοδοξίας, να κρύβονται πίσω από τον απερχόμενο πρόεδρο του Επιμελητηρίου. 

 

Στο δια ταύτα:

 

Η Θάσος είναι στο πόδι. Συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για να πιέσει για λύση στο πρόβλημα και ζητά από όλους -και από το Επιμελητήριο- στήριξη για το θέμα των δρομολογίων.

 

Ποτέ δεν είναι αργά για την παρέμβαση αυτή. Δεν είναι αργά για το Επιμελητήριο να ζητήσει εκ μέρους όλων των επιχειρήσεων του νομού παρεμβάσεις από τους βουλευτές, να υποβάλει αίτημα στον υπουργό Ναυτιλίας και να προγραμματίσει την φυσική παρουσία εκπροσώπου του στο επόμενο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, δίνοντας προηγουμένως και το παρών στο κάλεσμα των Θασίων στις 13 Νοεμβρίου.

 

Εμείς τοποθετηθήκαμε. Αναμένουμε τους συνυποψηφίους μας. 

 

για το συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα»

 

Παύλος Ζησίμου

υποψήφιος πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας