Συγκεκριμενοποιούνται τα πράγματα σχετικά με τις επικείμενες προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στους Δήμους όλης της χώρας, σε ανταποδοτικές υπηρεσίες. Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μιλούν για 6.667 θέσεις μονίμων υπαλλήλων σε όλη τη χώρα.

 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη προκήρυξη μόνιμων θέσεων εδώ και πολλά χρόνια (περισσότερα από 10) η οποία θα «τρέξει» από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω ΑΣΕΠ.

 

Ο αριθμός των θέσεων, σύμφωνα με την κυβέρνηση, έχει προκύψει από τα αιτήματα που έχουν υποβάλλει οι Δήμοι για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών στις ανταποδοτικές τους υπηρεσίες, κυρίως στον τομέα καθαριότητας.

 

Τα αιτήματα είχαν υποβληθεί από τους Δήμους όταν κρίθηκε αντισυνταγματική η ανανέωση συμβάσεων στους υπαλλήλους καθαριότητας.

 

Εκτίμηση κυβερνητικών παραγόντων είναι ότι ο διαγωνισμός θα ετοιμαστεί από το ΑΣΕΠ και δεν αποκλείεται να αρχίσει στα τέλη του 2017.

 

Στην προκήρυξη θα υπάρξουν οι εξής ειδικότητες: καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, υδραυλικοί, Εργατών Συνοδών Απορριμματοφόρων, κ.α.

 

Μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει λίστες με την κατανομή των θέσεων για κάποιους Δήμους ενώ αναμένεται η δημοσίευση της συνολικής κατανομής.

 

Για την ώρα είναι γνωστό ότι προορίζονται 112 θέσεις για το Δήμο Καβάλας, 13 θέσεις για το Δήμο Νέστου, 6 θέσεις για το Δήμο Θάσου και 4 θέσεις για το Δήμο Παγγαίου.

 

Οι μέχρι τώρα γνωστές θέσεις για τους Δήμους της βορειοανατολικής Ελλάδας, από τις Σέρρες έως τον Έβρο είναι οι εξής:

 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 10

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ 1

ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ 13

ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 10

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ 5

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ 1

ΔΗΜΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ 9

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ 4

ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ 6

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 112

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ 7

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ 4

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 67

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ 20

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ 11

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ 4

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ 13

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 10

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ 4

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ 5

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ 1

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ 10 

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 11

 

ΔΕΥΑ ΑΒΔΗΡΩΝ 8

ΔΕΥΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 6

ΔΕΥΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 8 

ΔΕΥΑ ΣΕΡΡΩΝ 10 

ΔΕΥΑ ΚΑΒΑΛΑΣ 13

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 5