Σε τριήμερο πένθος κηρύχθηκε ο Δήμος Καβάλας με σχετική απόφαση που έλαβε σε έκτακτη συνεδρίασή του το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουλίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας που συγκλήθηκε λόγω του αιφνίδιου θανάτου του μητροπολίτη Προκοπίου.

 

Σύμφωνα με την απόφαση, την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017, οι δημοτικές υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές από τις 10 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου. Αντίστοιχη απόφαση έλαβε και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας για τις περιφερειακές υπηρεσίες που λειτουργούν στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας.

 

 

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Έκδοση ψηφίσματος και απόδοση οφειλόμενων τιμών

στον εκλιπόντα ποιμενάρχη μας, μακαριστό μητροπολίτη

Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Μακαριστού Κυρό Προκόπιο

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με αφορμή τον αδόκητο θάνατο του σεβασμιοτάτου ποιμενάρχου μας, μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το απόγευμα και εξέδωσε το ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα:

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του άξιου ποιμενάρχη μας, επίσης, εκφράζει  τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του, για την ανιδιοτελή προσφορά του, το τεράστιο και πολύπλευρο, κοινωνικό, ποιμαντικό εκκλησιαστικό και ιεραποστολικό έργο που επιτέλεσε. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει:

 

1.  Να κηρυχτεί ο Δήμος Καβάλας σε τριήμερο πένθος

 

2.  Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία του και να καταθέσει στεφάνι στο σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη.

 

3.  Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημοτικά καταστήματα.

 

4.  Την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας να κλείσουν οι δημοτικές υπηρεσίες στις 10.00 π.μ. και μέχρι το πέρας του ωραρίου, προκειμένου να παρευρεθούν οι υπάλληλοι σε αυτήν.

 

5.  Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στους οικείους του και να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

 

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ

 

Η Π.Α.Μ.Θ. / Π.Ε. Καβάλας συμμετέχει στο πένθος για την αδόκητη εκδημεία του μακαριστού, πλέον, Μητροπολίτου Προκοπίου, ο οποίος επί μισό σχεδόν αιώνα ποίμανε την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου παράγοντας πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο.

 

Στα πλαίσια αυτά από σήμερα έως την ολοκλήρωση της εξοδίου ακολουθίας και της ταφής, οι σημαίες στις υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας θα κυματίζουν μεσίστιες.

 

Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας θα παραμείνουν κλειστές κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας και της ταφής, από τις 10:00 π.μ. έως την λήξη του ωραρίου (θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας), προκειμένου οι υπάλληλοι να έχουν τη δυνατότητα να παραστούν στις ιερές τελετές.

 

Παρακαλούνται και οι λοιπές δημόσιες υπηρεσίες, φορείς & οργανισμοί για τα ανάλογα.