Μητρόπολη ΦΝΘ

Προκηρύσσεται για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 η χορήγηση 15 υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες.

Ο ιεροκήρυκας της μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου π. Παύλος Κίτσος είναι σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το  οrthodoxtimes.gr να έχει στο μυαλό του για αντικαταστάτη του μητροπολίτη Δράμας Παύλου ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή ξαφνικά.

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Φιλίπππων Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου για την Μεγάλη Παρασκευή:

 

Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι, εν όψει της Εορτής των Θεοφανείων, έχει προγραμματισθεί και θα πραγματοποιηθεί εφέτος η επίσημη υπαίθρια τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, όπως κατά παράδοση συμβαίνει στο Κεντρικό Λιμάνι της Καβάλας.

Το πρωί του Σαββάτου 1 Ιανουαρίου 2022 τελέστηκε από τον μητροπολίτη στέφανο η καθιερωμένη λειτουργία για το νέο έτος στην εκκλησία του Απόστολου Παύλου.

Απὸ την Ιερὰ Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανα­κοινώνεται, ότι, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.

Έρανο αγάπης ενόψει των εορτών διοργανώνει η μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου από την Κυριακή έως τις 12 Δεκεμβρίου. Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια μπορούν να το κάνουν προσφέροντας το ποσό που επιθυμούν μέσα στις εκκλησίες αλλά και στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης. 

Οι εν λόγω δεσμεύσεις και περιορισμοί αφορούν προφανώς και σε όλους ανεξαιρέτως τους ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι υπεύθυνοι ιερείς-εφημέριοι και τα εκκλησιαστικά συμβούλια των οποίων φροντίζουν για την απόλυτη εφαρμογή τους συμφώνα με το σχετικό ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Στις 7:00 το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιουνίου άρχισε ο πανηγυρικός εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου παραμονή του εορτασμού του πολιούχου Αγίου της Καβάλας με του παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ο οποίος έγινε δεκτός από το άγημα.

Από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου των Αγίων Θεοδώρων του Δημοτικού Κοιμητηρίου Καβάλας ανακοινώνεται ότι, σε συνεργασία με τους αρμοδίους του Δήμου Καβάλας και σύμφωνα με τα καθιερωμένα, έχει προγραμματισθεί η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ

Από την Ιερὰ Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται το ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ των Ιερών Ακολουθιών της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίε

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο για την «τοποθέτησης του Αρχιμανδρίτη ιερέως Ευαγγέλου Υφαντίδη, στην θέση του Προϊσταμένου του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Καβάλας και την αυτόματη υποβάθμιση του μέχρι πρότινος Ιερέως Μιχαηλ Κωνσταντινίδη»

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου αναγγέλλεται η εκδημία του συνταξιούχου ιερέως π.Ιωάννου Λασκαρίδη, πρώην εφημερίου της ενορίας του Ιερού Ναού αγίου Παντελεήμονος Δάτου Καβάλας.

Από το αρμόδιο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ιερού Ναού-Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου των Αγίων Θεοδώρων του Δημοτικού Κοιμητηρίου Καβάλας ανακοινώνεται το Πρόγραμμα του εφετινού εορτασμού της επετείου μνήμης των Αγίων Θεοδώρων και των εκδηλώσεων μνήμης κατά το προσεχές Σάββατο 20 Μαρτίου.

Από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται ότι, στα πλαίσια των Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επα

Με τρόπο… αθόρυβο αλλά με την ίδια ευλάβεια και τηρώντας όλα τα απαραίτητα για τον κορωνοϊό μέτρα, οι πιστοί τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου στη Νέα Καρβάλη Καβάλας. 

 

Με διαφορετικό τρόπο εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού θα εορταστεί φέτος η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Νέα Καρβάλη Καβάλας στις 24 και 25 Ιανουαρίου. Δεν θα πραγματοποιηθεί λιτανεία, ούτε οργανωμένο ομαδικό προσκύνημα, αλλά ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός για κατ΄ ιδίαν προσευχή από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. 

 

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, στις 18:00, συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Φιλίππων,Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανου

Ως προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μετά την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) να μην τηρήσει τα κυβερνητικά μέτρα κατά τον σημερινό εορτασμό των Θεοφανείων, θεωρείται η εγκύκλιος της Εκκλησίας προς τους μητροπολίτες να μην γίνει αύριο ρίψη του Τιμίου Σταυρού σε ποτάμια ή θάλασσα για την αποφυγήν του συνωστισμού.

 

Δεν κάνει πίσω η Εκκλησία στο θέμα του ανοίγματος των ναών για τα Θεοφάνεια παρά την αυστηρή προειδοποίηση της κυβέρνησης ότι τα μέτρα του lockdown πρέπει να τηρούνται από όλους. 

 

Το μήνυμα για το 2021 και οι ευχές από τους μητροπολίτες Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο και ο Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομο. 

 

Η απονομή των υποτροφιών, αξίας 1.500 € η κάθε μία και συνολικής αξίας (15 x 1.500 €) 22.500 € θα γίνει με την επίδοση ισόποσων τραπεζικών επιταγών από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Στέφανο στους υποτρόφους φοιτητές μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας της 1ης  Ιανουαρίου 2021 (περί ώρα 9.15 π.μ.) στον ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας

Εκατό δωροεπιταγές σε οικογένειες της Καβάλας θα μοιράσει η Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου, για την προμήθεια τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για το γιορτινό τραπέζι. 

Οι αλιείς της λιμνοθάλασσας της Βιστωνίδας σε συνεννόηση με την Περιφέρεια ΑΜΘ και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη δώρισαν 100 κιλά ψάρια στο "Τραπέζι της Αγάπης". 

 

Με ανακοίνωση του ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος κάνει λόγο για την ευθύνη της Εκκλησίας για την υγεία των πολιτών στη συγκυρία του κορωνοϊού και παίρνει θέση σχολιάζοντας «τους αυτόκλητους σωτήρες» οι οποίοι όπως λέει στοχοποιούν τους χριστιανούς.

 

Καθώς σε κάθε θεία Λειτουργία ομολογούμε την πίστη μας στον ένα Θεό, διακηρύσσοντας  την πίστη με την απαγγελία του Συμβόλου της πίστεως, ο διάκονος μας προτρέπει σθεναρά: «στώμεν καλώς».

Με την έναρξη του νέου διδακτικού έτους 2020-2021, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (6-10-2020) ο αγιασμός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου στο προαύλιο του ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Καβάλας

Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στους Εφημερίους των Ενοριών τους, έως τέλους Σεπτεμβρίου, για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικὰ, για την εξέταση και αξιολόγηση της αιτήσεώς τους απὸ την ορισθείσα Τριμελὴ Επιτροπὴ

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται ότι, με αφορμή το θλιβερό γεγονός της πραγματοποιήσεως μουσουλμανικής προσευχής εντός του

Σελίδες