Με σύνθημα: Ανακύκλωσε! Κάν’ το τρόπο ζωής», διοργανώνεται δράση ανακύκλωσης, σε συνεργασία και με τον Δήμο Καβάλας και τη ΔΙΑΑΜΑΘ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ΑΕ, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στην πόλη της Καβάλας στην πλατεία Καπνεργάτη, παρουσία και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου. Στη δράση συμμετέχει και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κινητοποιώντας τους μικρούς μας φίλους, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους από πολύ μικρή ηλικία, αφού  τα παιδιά αποτελούν το μέλλον για την προστασία τους περιβάλλοντος και συνάμα είναι οι πιο αυστηροί  κριτές.

 

Στο σημείο συνάντησης, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, με ειδικό περίπτερο και άλλες ενημερωτικές δράσεις, όπως είναι το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης,  θα ενημερώσει τους δημότες για τον σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους μπλε κάδους. Επίσης, το κοινό θα παρακολουθήσει τη συναυλία «Γυάλινη Μουσική», μια παράσταση με ιδιαίτερο ήχο με μουσικά όργανα κατασκευασμένα από γυάλινες συσκευασίες. Ο γνωστός καλλιτέχνης κρουστών Νίκος Τουλιάτος και η ομάδα του, αυτοσχεδιάζουν και δίνουν το ρυθμό μέσα από γυάλινα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα, όπως μπουκάλια, βαζάκια κ.α και καλούν τον κόσμο να συμμετέχει με αυτοσχέδια μουσικά όργανα σε μια διαφορετική  γιορτή της ανακύκλωσης. 

 

Επιπλέον, ειδικά για την ανακύκλωση της γυάλινης συσκευασίας, θα μπορούν να ενημερωθούν και οι επαγγελματίες σχετικά με την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεών τους από τον μπλε κώδωνα.

 

Στον χώρο της δράσης, μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο κουίζ της Ανακύκλωσης και αν απαντήσουν σωστά σε απλές ερωτήσεις, να μπουν στην κλήρωση για δύο ποδήλατα.