Τα σοβαρά προβλήματα στις φοιτητικές εστίες της Καβάλας έχουν γίνει viral στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.
Οι ανεπαρκείς υποδομές η έλλειψη συντήρησης και οι ιδιωτικοποιήσεις δωματίων που αφήνουν πολλούς φοιτητές χωρίς στέγη, φιλοξενήθηκαν και σε εκπομπή του Mega μαζί με τις φοιτητικές εστίες στα Ιωάννινα οι οποίες έχουν δοθεί σε ιδιωτική εκμετάλλευση.
Στα Ιωάννινα, οι εστίες μπορούν να φιλοξενήσουν έως 800 φοιτητές, ωστόσο ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί δραστικά.
Πολλά δωμάτια έχουν δοθεί σε ιδιωτική εκμετάλλευση, καθώς πολλοί μεταπτυχιακοί φοιτητές από το εξωτερικό ή φοιτητές που συμμετέχουν σε διεθνή προγράμματα πληρώνουν 200 ευρώ τον μήνα για να μείνουν στις εστίες.
Αντίστοιχα, στην Καβάλα, οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι οι εστίες δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και 30 χρόνια, με τις συνθήκες διαβίωσης να χαρακτηρίζονται εξαιρετικά δύσκολες.
Οι πρυτανικές αρχές επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για ανακαίνιση, ενώ οι φοιτητές ζητούν άμεση παρέμβαση και βελτίωση των συνθηκών στις εστίες, ώστε να μη βρεθούν φοιτητές κυριολεκτικά χωρίς στέγη ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους.