ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:55

 

Τέσσερις πυρκαγιές μαίνονται στη Θάσο από τις 6 περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η μία από αυτές, στην περιοχή του Πρίνου είχε αρχικώς προκαλέσει τη μεγαλύτερη ανησυχία αφού από νωρίς το πρωί δόθηκε εντολή για εκκένωση του Καζαβητίου.

 

 

Μεγάλη σε μέγεθος είναι και η φωτιά στην περιοχή της Αλυκής που έχει ανέβει πλέον αρκετά ψηλά και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στο Τρίκορφο στο Υψάριο. 

 

Οι δύο πυρκαγιές σε Πρίνο και Αλυκή θεωρούνται οι σοβαρότερες αυτή τη στιγμή και μαίνονται ανεξέλεγκτες. 

 

Εξάλλου, τραυματίστηκε πυροσβέστης στα Λιμενάρια. 

 

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν οτι οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από κεραυνούς, σχεδόν την ίδια χρονική στιγμή, σε Πρίνο, Ραχώνι, Αλυκή και Λιμενάρια (Κάστρο).

 

Πρόκειται για πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις. Στα σημεία επιχειρούσαν περισσότεροι από 60 πυροσβέςτες με 30 οχήματα, 41 πεζοπόρο, 4 OTA και 8 συνολικά αεροσκάφη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς με μονάδες που καταφθάνουν από αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής πλευράς.

 

Στο πύρινο μέτωπο του Πρίνου βρέθηκε από νωρίς το πρωί ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ ο οποίος λίγο πριν το μεσημέρι δήλωσε στο KavalaNews.GR ότι δυστυχώς η κατάσταση επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται. Επί ποδός είναι και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου. 

 

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανέφερε μεταξύ άλλων: "Έχουμε σοβαρό πρόβλημα στη Θάσο. 4 πυρκαγιές από πρωινους κεραυνους. Παντου βρέχει, εκεί έχει τωρα καύσωνα! Απαγορευτικό κίνησης πλοίων, λόγω ισχυρών ανέμων. Κινητοποίηση όλων των δυναμεων τής Χώρας. Ευχαριστώ τον Γ. Γ . Πολιτικής Προστασιας για την ικανοποίηση του αιτήματος. Προσπαθούμε με ότι μπορούμε. Τους ευχαριστώ όλους. Ιδιαίτερα την Π.Υ.".