Νέα ανακοίνωση με αίτημα την μετεγκατάσταση των προσφύγων από την περιοχή Εσκί Καπού της Άσπρης Άμμου σε άλλα σημεία της πόλης εξέδωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών που ασχολείται με το θέμα.

 

Η πρόταση που κάνει είναι να επιλεγούν εναλλακτικές λύσεις όπως τα ανενεργά στρατόπεδα της πόλης, τα δύο παλιά κτιριακά συγκροτήματα του νοσοκομείου ή οι καπναποθήκες.

 

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων επισημαίνει ότι στην πλαγιά του Εσκί Καπού όπου έχει στηθεί ο καταυλισμός, διαμένουν σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες 280 άτομα (εκ των οποίων 160 ανήλικοι) σε 56 αντίσκηνα.

 

 

Η ανακοίνωσή τους είναι η εξής:

 

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΣΚΙ ΚΑΠΟΥ -  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ENIΣΧΥΕΤΑΙ

 

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ - ΚΤΙΡΙΑ ΠΡΩΗΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ - ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

 

 Ένα κίνημα Αλληλεγγύης, για την άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Εσκί Καπού, δημιουργείται και εξαπλώνεται σιγά-σιγά στην πόλη και την περιοχή μας.

 

 Η πρωτοβουλία πολιτών για την μετεγκατάσταση των προσφύγων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου διένειμε ενημερωτικό υλικό, σε διάφορες εκδηλώσεις που έγιναν στην πόλη, προχώρησε σε συλλογή υπογραφών, ενώ ταυτόχρονα ανήρτησε ψήφισμα στο ΑΒΑΑΖ για να διευρύνει έτσι την δυνατότητα συλλογής τους .

 

 Παράλληλα συνεδρίασε για τρίτη φόρα από την ίδρυση της την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο ξενοδοχείο Νεφέλη και σχεδίασε τις επόμενες κινήσεις της.

 

 Το αποτέλεσμα της πρώτης παρέμβασης μας ήταν να ενδιαφερθούν αρκετοί Καβαλιώτες για το δράμα των 55 νήπιων έως 6 ετών, 55 παιδιών από 6 έως 12 ετών, 50 εφήβων από 13εως 18 ετών, 70 γυναικών και 50 ανδρών που κατοικούν σε 56 αντίσκηνα επί της πλάγιας του όρους ΕΣΚΙ ΚΑΠΟΥ.

 

 Το έμπρακτο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας εκφράστηκε με την υπογραφή του αιτήματος μας αλλά και με το ενδιαφέρον πολλών, που έγινε με χαρά δεκτό από την Πρωτοβουλία μας, να συλλέξουν και οι ίδιοι υπόγραφες ώστε να τελειώσει έτσι θετικά και γρήγορα, έστω και μια από τις πολλές όψεις του δράματος των προσφύγων, αυτό της αξιοπρεπούς στέγασης τους.

 

 Θετικώς επίσης οιωνός υπήρξε το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας ζήτησαν να έχουν συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις και ακόμα θετικότερος το ελπιδοφόρο αίτημα ορισμένων από αυτούς να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία μας.

 

 Ούτε στιγμή δεν πρέπει ξεχνούμε ότι οι συνάνθρωποι μας αυτοί που εγκλωβιστήκαν στην χωρά μας ανάμεσα στους βομβαρδισμούς και τα κλειστά σύνορα επιθυμούν διακαώς να είχαν φύγει «χθες» από την Ελλάδα.

 

 Η θετική αυτή αποτίμηση της πρώτης εξόρμησης μας εδραιώνει την ελπίδα που γέννησε η ίδρυση της πρωτοβουλίας και συνοψίζετε στην εκτίμηση και την πεποίθηση ότι μόνο η ενεργοποίηση και η κινητοποίηση των συμπολιτών μας θα αλλάξει την οφθαλμοφανή πια λανθασμένη απόφαση της διοίκησης και θα ανακουφίσει τους προσφυγές από ένα κύριο και βασικό, από τα πολλά τους βάσανα, αδιέξοδο τους.

 

 Η Καβάλα με την μεγάλη ιστορία της προσφυγιάς και της μετανάστευσης έχει μνήμη, φιλότιμο και σεβασμό στα ανθρωπινά δικαιώματα έτσι ώστε να κρατά όρθια και εν ενεργεία την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

 

Πρωτοβουλία Για Την Άμεση Μετεγκατάσταση Προσφύγων Από Το ΕΣΚΙ ΚΑΠΟΥ.

 

 Υ.Γ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ:

 

 ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΙΨΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ..

 e-mail : [email protected]

e-mail: [email protected]

Καβάλα 17 Μαΐου 2016