Με ένα βίντεο που δημιούργησαν και ανέβασαν στο youtube απαντούν στην εργοδοσία οι εργαζόμενοι στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων που όπως επισημαίνουν αρνείται να οποιονδήποτε διάλογο στο θέμα της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

 

Στο βίντεο επισημαίνονται τα εξής:

 

Από το 2012, λόγω της οικονομικής κρίσης, οι εργαζόμενοι στα λιπάσματα Καβάλας συναίνεσαν στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 5 εκ. ευρώ.

 

Σήμερα οι εργαζόμενοι ενώ είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν για υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης ακόμη και με περαιτέρω μειώσεις, η διοίκηση αρνείται οποιονδήποτε διάλογο και εξαναγκάζει τους εργαζομένους σε παραιτήσεις, με σκοπό να τους προσλάβει ως έκτακτους σε μία από τις 3 καινούριες εταιρίες, με απελευθερωμένο, ευέλικτο ωράριο, χωρίς σταθερό πόστο, χωρίς σταθερό μισθό, χωρίς δικαιώματα…… Δικαιώματα που κατακτήθηκαν σε βάθος χρόνου, με διαπραγματεύσεις, με δίκαιους αγώνες… Αγώνες εργαζομένων σε βαριά χημική βιομηχανία, σε περιβάλλον ανθυγιεινό και άκρως επικίνδυνο.

 

Αγνοώντας την ασφάλεια των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας, καταργεί το μόνιμο, εκπαιδευμένο προσωπικό… Προσωπικό, με τεχνογνωσία χρόνων, που γνωρίζει πώς να διαχειριστεί ένα πιθανό ατύχημα…. Ένα πιθανό ατύχημα που θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των κατοίκων της περιοχής. Αυτός είναι μακριά, δεν ενδιαφέρεται.

Εμείς και οι οικογένειές μας ζούμε εδώ.

 

Μας ζητούν να σκύψουμε, να σωπάσουμε και να μην ανησυχούμε. Εσύ τους πιστεύεις; Δεν θα μείνουμε αδρανείς, δε γυρίζουμε σε εργασιακό μεσαίωνα!

 

Τέλος στην τρομοκρατία. Καμία απόλυση.

 

Διεκδικούμε το μέλλον, απαιτούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.