Ο Δήμος Καβάλας με χαρά υποστηρίζει εθελοντικές δράσεις καθαρισμού ακτών, στο πλαίσιο της «ευρωπαϊκής ημέρας καθαρισμού 2016», που στη χώρα μας συντονίζει η HELMEPA.

 

Σκοπός του θεσμού αυτού, είναι η ανάδειξη του σημαντικού προβλήματος της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος με απορρίμματα και η ενθάρρυνση μιας πιο υπεύθυνης περιβαλλοντικά συμπεριφοράς από όλους.

 

Οι δράσεις των συμμετεχόντων θα λάβουν χώρα από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 15 Μαΐου 2016.

 

Καλούνται οι Σύλλογοι, Σχολεία, Σώματα και λοιποί φορείς, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην «ευρωπαϊκή ημέρα καθαρισμού 2016» να επιλέξουν μια θαλάσσια περιοχή (ακτή, λιμένα ή ρέμα που εκβάλλει σε θάλασσα) την οποία διατίθενται να καθαρίσουν από απορρίμματα χειρωνακτικά, αφού επικοινωνήσουν  με την υπηρεσία μας (τηλ. Γραμματείας Ποιότητας Ζωής: 2510451387 ή Τμ. Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας: 2510839645 ή μέσω email: qoflife @ dkavalas .gr) για να δηλώσουν τον αριθμό των συμμετεχόντων και την ημέρα και ώρα καθαρισμού.

 

Η Υπηρεσία μας θα παράσχει τα απαραίτητα υλικά (γάντια, σακούλες κτλ) και θα παρευρεθεί στη δράση για να απομακρύνει τα συλλεχθέντα απορρίμματα/ ανακυκλώσιμα υλικά.

 

Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής

Ζήσης Μπόνιας